Välj ditt område
Kajsa Kjellander och Clara Härdling
Kajsa Kjellander och Clara Härdling, med kaptensbindel, med landslaget i Portugal.

Tre raka segrar för Täbytjejer i landslaget

Sport Täbytjejerna Clara Härdling, 15 och Kajsa Kjellander, 16, var med på F16-landslagets turnering i Portugal – där Sverige vann efter tre raka segrar.

– De här turneringarna är viktiga för tjejerna, att de får med sig de här erfarenheterna. Inte bara matcherna utan från att vi anländer, tränar, spelar matcher och nu åker iväg igen. Helheten är den stora erfarenheten som de nu kan ta med sig i fortsättningen, säger förbundskaptenen Katarina Olsson till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Fostrade i Viggbyholms IK

Sverige inledde den sju dagar långa turneringen med att besegra värdnationen Portugal på straffar (efter 1–1 vid full tid), tog därefter en storseger mot Ryssland (5–1), och avslutade med ännu en seger, 1–0 mot Turkiet.

Clara Härdling och Kajsa Kjellander är försvarare och spelar till vardags i AIK, men båda är fotbollsfostrade i Viggbyholms IK. Båda två går i 9:an på Bergtorpsskolan.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Amrita fick rasistisk lapp i brevlådan

Sjukvård

Hundratals marscherar mot BB-kaoset

Trafik

Långa köer på E4/E20 södergående i Hallunda

Blåljuskollen Haninge, torsdag
Morgonkollen

Man knivskars svårt – fick lungan punkterad

Nyheter

Här är kommunen som hyllas av Cykelfrämjandet

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död