Selma Ihr glänste i Minsk

Selma Ihr, 13, utvecklas hela tiden.
Selma Ihr, 13, utvecklas hela tiden.
Selma Ihr i MInsk
Selma Ihr utanför tävlingsarenen i Minsk.
Selma Ihr gjorde en strålande insats i sin andra tävling i Junior Grand Prix i Minsk i förra veckan. Den blott 13-åriga konståkningstalangen från Vaxholm kom på 9:e plats av 24 deltagare, där flera motståndare var upp till sex år äldre.

– Det är första året hon får tävla i JGP och hon var en av de absolut yngsta åkarna, säger Lina Landgren, tränare i Selma Ihrs klubb Solna Konståkning.

Selma Ihr gjorde debut i JGP för några veckor sedan, då i Brisbane i Australien. Där fick hon 121, 97 poäng och slutade på 11:e plats. I Minsk gjorde hon säsongsbästa med 134,64 poäng och klättrade alltså två placeringar.

”Utvecklas hela tiden”

– En jättestor förbättring. I Brisbane var det första gången, en lång resa, och en stor upplevelse. Nu hade hon fått lite rutin och vi har kommit lite längre in på säsongen. Selma har kunnat förbättra sina program och justera det som behövdes. Dessutom är hon ung och utvecklas hela tiden, säger Lina Landgren.

Fler internationella tävlingar väntar under hösten, dock ingen mer JGP för där får varje åkare bara delta i två tävlingar per säsong, och i december är det dags för SM i Skellefteå.