ANNONS

Solna Konståknings Selma Ihr glänste i Minsk

Selma Ihr utvecklas hela tiden.
Selma Ihr utvecklas hela tiden.
Selma Ihr gjorde en strålande insats i sin andra tävling i Junior Grand Prix i Minsk i förra veckan. Solna Konståknings blott 13-åriga talang kom på 9:e plats av 24 deltagare, där flera motståndare var upp till sex år äldre.
ANNONS

– Det är första året hon får tävla i JGP och hon var en av de absolut yngsta åkarna, säger Lina Landgren, tränare i Selma Ihrs klubb Solna Konståkning.

Selma Ihr gjorde debut i JGP för några veckor sedan, då i Brisbane i Australien. Där fick hon 121, 97 poäng och slutade på 11:e plats. I Minsk gjorde hon säsongsbästa med 134,64 poäng och klättrade alltså två placeringar.

”Utvecklas hela tiden”

– En jättestor förbättring. I Brisbane var det första gången, en lång resa, och en stor upplevelse. Nu hade hon fått lite rutin och vi har kommit lite längre in på säsongen. Selma har kunnat förbättra sina program och justera det som behövdes. Dessutom är hon ung och utvecklas hela tiden, säger Lina Landgren.

I nästa vecka gör en annan av klubbens ungdomar debut i Junior Grand Prix. Då är det 17-åriga Lisa lager som har tagits ut till tävlingen i Gdansk i Polen.

SM i december

– Jätteroligt. Det är hennes första Junior Grand Prix och hon är jättetaggad på att få visa upp sig, säger Lina Landgren.

Lisa Lager

Lisa Lager gör debut i Junior Grand Prix i Polen nästa vecka.

Fler internationella tävlingar väntar under hösten, dock ingen mer JGP för Selma Ihr för där får varje åkare bara delta i två tävlingar per säsong, och i december är det dags för SM i Skellefteå.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.