ANNONS

Serien går före cupvinst

Spelande tränaren Patrik Gerrbrand, med bollen, på Björknäs IP. En skada gör att han måste stanna på bänken ett tag
Spelande tränaren Patrik Gerrbrand, med bollen, på Björknäs IP. En skada gör att han måste stanna på bänken ett tag
Patrik Gerrbrand vill ta Nacka FF till andra raka segern i Stockholm cup. Men han tvekar inte att ställa över nyckelspelare om de är slitna.

– Serien är mycket viktigare, säger han.
ANNONS

Patrik Gerrbrand pytsar ut brandgula plastkoner i duggregnet på Björknäs IP. Spelarna roar sig med passningsövningen kvadraten.

Den spelande tränaren avstår, hindrad av en sträckning i baksidan av vänster lår. Skadan som han ådrog sig i toppmötet mot Enskede förra helgen (förlust 1–3) tvingade honom att avbry- ta matchen redan efter 19 minuter.

– Jag hade känningar sedan tidigare men vår ordinarie vänsterback var avstängd så jag fick spela där. Jag rev upp det ännu mer och det var bara att bryta,säger Patrik Gerrbrand.

Han tror att skavankerna mest kommer från att han är stel i ryggen och att kroppen försöker kompensera det på något sätt. Ryggen har han haft problem med hela slutet av karriären.

Ex-proffset som tidigare har spelat i Hammarby, Leicester och Fredriksstad gör sin tredje säsong i Nacka FF och den andra som tränare. Men han leder hellre laget på plan än från sidlinjen.

– Självklart är det frustrerande att inte kunna vara med och spela. Att spela är fortfarande det som är roligast. Men jag har ju haft en del skador och lärt mig att det är en del av spelet, speciellt när man blir äldre.

Men han kan också se vissa fördelar med skadan.

– Vissa matcher har jag avstått att spela för att vi vill matcha andra spelare. Nu vet jag att jag inte spelar och kan ladda för att leda laget från bänken.

Förra året ledde han laget till serieseger i division 3 och triumf i Stockholm cup. I år är laget med i toppstriden av division 2 och har tagit sig till ännu en final i Stockholm cup.

ANNONS

Klubben ville helst spela cup-finalen efter att serien avslutats. Men Stockholms fotbollförbund sa nej.

– Cupfinalen är en bra bonus men det är ju ingen tvekan om att det är serien som är viktigast. Det går inte att jämföra. Har vi några spelare som är slitna så får de stå över cupfinalen. Men finalen spelas en onsdag och vi ska klara att spela match lördag-onsdag-lördag.

I finalen väntar division 4- laget Danderyds SK. Turneringens handikappsystem gör att motståndarna kommer att få slå två straffar före avspark. I värsta fall ligger Nacka under med 0–2 när matchen startar.

– Det gäller att vara disciplinerade i cupen annars förlorar man mot division 4- och 5-lag. Men vi har ett bra lag som sällan förlorar och därför har vi gått långt i cupen i år igen, säger Patrik Gerrbrand.

Han sneglar över axeln på en stor prischeck från förra årets seger som sitter uppsatt på väggen.

– Det skulle ju inte vara fel att att försvara titeln och vinna 40 000 kronor igen.

Hans kontrakt med Nacka FF löper säsongen ut. Vad han gör nästa år är oklart.

– Just nu vill jag fortsätta, det har ju gått så pass bra för oss. Men vi får se om klubben vill ha mig kvar, om något annat dyker upp och om jag har tid.

Fakta

Toppmöte på Boovallen på lördag

Namn: Patrik Gerrbrand.

Ålder: 33 år.

Bor: Södermalm.

Familj: Sambon Therése och sonen Liam, 8 år.

Aktuell: Som tränare och spelare i Nacka FF som är med och slåss om seriesegern i division 2 och är i final i Stockholm cup.

Nästa seriematch spelas på Boovallen på lördag klockan 17.15 mot toppkonkurrenten Södertälje FK.

Cupfinalen mot Danderyds SK spelas den 1 oktober klockan 19.30 på Kristinebergs IP.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.