ANNONS

Seriepremiär i väst för Sollentunas herrar och damer

Sollentuna volleyboll
Sollentunas herrar gjorde sin bästa säsong på åtta år 2018/19. Snart får vi se hur det går 2019/20.
I helgen drar volleybollens elitseriesäsong 2019/20 igång med dunder och brak.
Sollentuna, som finns med både på herr- och damsidan, inleder grundserien i Västsverige med dubbelmöten mot RIG Falköping och Hylte Halmstad.
ANNONS

Elva damlag och elva herrlag förbereder sig just nu febrilt för elitseriesäsongen. Trupper spikas, spelare drillas och försäsongsläger avverkas på löpande band.

På lördag den 5 oktober är det premiär i elitserien och Sollentuna inleder borta mot RIG Falköping, både damerna (klockan 14.30) och herrarna (klockan 17).

Hemmapremiärer 12 och 13 oktober

Redan på söndagen är det match igen då Sollentunas herrar och damer möter Hylte Halmstad på bortaplan.

Sollentuna volleybollklubb, Agnes Elm

Sollentunas damer tar emot Gislaved hemma i Arena Satelliten den 13 oktober. Foto: Hans Vestling

Hemmapremiärer i Arena Satelliten blir det helgen därpå. Herrarna tar emot Falkenberg den 12 oktober (14.30) och damerna möter Gislaved den 13 oktober (14.30).

Herrarna gjorde sin bästa säsong på åtta år

Förra säsongen gick Sollentunas damer till kvartsfinal medan herrarna tog sig ända till semi, vilket innebär att man gjorde sin bästa säsong på åtta år.

Grundserien spelas i raka serier med traditionella dubbelmöten där alla lag möter alla, en gång på hemmaplan och en gång på bortaplan, och avslutas den 1 mars.

Slutspel direkt efter grundserien

Fortsättningsserierna Playoff och Playoff In, som testades under den gångna säsongen slopas nu. I stället tar SM-slutspelet vid direkt efter grundserien. Det inleds den 4 mars och någon gång i slutet av april koras de svenska mästarna.

ANNONS

Alla lag utom ett på både dam- och herrsidan spelar 19 grundseriematcher. Undantaget är RIG Falköping som består av spelare som studerar på Svensk volleybolls Riksidrottsgymnasium. RIG:s dam- och herrlag spelar tio grundseriematcher var, samtliga på hemmaplan, och deltar därefter inte i varken SM-slutspel eller elitseriekval.