Serieseger för KSK:s damer – division 1 nästa

KSK damer
Kängsängens SK: ostaoppbara damer, med 15 raka segrar i serien, vann division 2.
Kungsängens SK:s damer inledde säsongen trevande – men avslutade den strålande. Något annat kan man inte säga om 15 raka segrar, inklusive 33–11 borta mot Falu HK i sista matchen i lördags, och serieseger i division 2 östsvenska norra.

Förutsättningarna var glasklara inför sista seriematchen mot Falu HK. En seger för Kungsängens SK skulle säkra seriesegern och direktuppflyttning till division 1.

Den medföljande vinröda publiken, och alla som följde livesändningen på Facebook, kunde snabbt konstatera att det var ett målmedvetet och taggat KSK-gäng som hade bestämt sig för att inte falla på mållinjen. Redan efter drygt 7 minuter stod det 8–0 till Kungsängen.

Alla i KSK med i målprotokollet

Falu HK tog timeout, men det hjälpte föga. KSK fortsatte att ösa in mål, samtidigt som det sammansvetsade försvaret släppte väldigt lite förbi sig.

Yngsta KSK-spelaren, 17-åriga Celinn Sjölander, blev bäste målskytt för dagen med sex mål men samtliga spelare i Kungsängen hamnade till slut i målprotokollet och det är en styrka att ha en hel trupp som alla producerar mål framåt.

Lite hårdare i division 1

– Ja, det är en mycket bra grund inför kommande division 1-spel, där det kommer att krävas lite till av var och en för där smäller det lite hårdare och går lite fortare. Men vi är klara för det, säger coach Janne Nilsson.

När klockan närmade sig full tid började den vinröda publiken ställa sig upp och det plockades fram guldhattar och vinnartröjor som delades ut bland spelare och ledare. Bortasupportrarna sjöng hejarramsor och applåderade så det dånade i Lugnet Sportcentet.

Firade på plats, och i bussen hem

Matchen slutade alltså med KSK-seger med hela 33–11. När segern, och avancemang till division 1, firats färdigt i Falun fortsatte segerfesten med champagne på bussen hem till Kungsängen.

KSK handboll damer

Guldhattar och fortsatt firande på bussen för KSK:s damer. Foto: Susanne Sjölander