ANNONS

Täby FK kan säkra seriesegern på hemmaplan

Täby FK har vunnit 11 matcher på raken. På lördag möter den Valbo hemma 10/8.
Tränare Daniel Erlandsson är nöjd över säsongens facit men vägrar ta ut seriesegern i förskott.
Täbylaget håller själva i taktpinnen när fyra omgångar återstår. Endast tre poäng står mellan Täby FK och seriesegern som innebär en uppflyttning till division 1.
ANNONS

Täby FK har stormat fram genom division 2 Norra Svealand och skaffat sig ett imponerande facit. De har 17 vinster och en oavgjord på de senaste 18 matcherna.

– Det var en bra helg, säger tränaren Daniel Erlandsson efter 4-2 borta mot Lidingö.

Täby FK har spelat ihop 59 poäng när det återstår fyra matcher. Tvåa i tabellen ligger Karlbergs BK på 49 poäng och tabelltrean IFK Stocksund har 48 poäng.

– Vi behöver en seger på de här fyra matcherna för att vinna serien. Det är ett bra läge.

Täby FK:s otroliga segersvit – laget har chans att gå upp

Kan säkra seriesegern på hemmaplan

Täby FK har också god chans att säkra seriesegern inför fansen på hemmaplan eftersom laget nu har två hemmamatcher i rad. På lördag den 21 september tar Täby FK emot Sundbybergs IK hemma på Tibblevallen. Om Täbylaget vinner då är det klart.

– De ligger ju sist och slåss ju för sitt liv. De måste vinna den matchen också, säger Daniel Erlandsson.

Trots att Täby FK i våras bortaslog Sundbyberg med stora siffror varnar han för att räkna ut gästerna på förhand.

– Det är nya spelare, ny tränare, det är delvis ett nytt lag. Sundbyberg nu släpper inte in sju mål.

ANNONS

Djursholmarna kan avgöra konkurrerande Täbylagets öde

Lyfter fram fyra viktiga kuggar i laget

Täby FK har inte förlorat en match sedan i början av maj. När Daniel Erlandsson svarar på vem som är den viktigaste spelaren på planen svarar han ”kollektivet”.

– Styrkan hos oss denna säsong har varit kollektivet. Sedan är det så klart ett par spelare som sticker ut. Både Hugo Näslund och Daniel Sterner har gjort många mål. Vår lagkapten (Jesper Hagman) har gjort många assist. William Prtic gör också sin bästa säsong.

Fakta

... men IK Frej på kvalplats

IK Frej spelar för att säkra kontraktet i Superettan. På fredag den 20 september kl.19 är det avspark för IK Frej i en tuff match mot GAIS. Hemmalaget hoppas på extra stort publikstöd i denna stormatch. Inte minst för att detta också är årets kronmatch där företag och privatpersoner kan sponsra klubben med lika många kronor som antal i publiken. Med sju matcher kvar ligger IK Frej illa till – dags för kvalspel igen?