Siktar mot skyn

Kista BMK är riktigt vassa i år – Cecilia Bjunér tror på bra chans i en eventuell final .
Kista BMK är riktigt vassa i år – Cecilia Bjunér tror på bra chans i en eventuell final .
Hon fick drömjobbet i konkurrens med 1 400 andra sökande. I maj börjar Cecilia Bjunér arbeta som flygvärdinna för SAS i Norge. Innan dess ska hon ta sitt Kista Badminton till final i lag-SM.

När Kista BMK:s kinesiska stjärna Liu ”Lina” Fanghua försvann efter förra säsongen föll rollen i första damsingeln på Cecilia Bjunér.

26-åringen, som bara spelat dubbel och mixed de senaste tre säsongerna, har gjort det bra och vunnit ”måstematcherna”. Hon har även besegrat Fyrisfjäderns ukrainska stjärna Larisa Griga.

– Från början var det mest tvång att spela singel. Nu tycker jag att det är ganska roligt, lite som en ny utmaning, säger Cecilia hemma i Kista Racketcenter.

Pojkvännen Sakti Kusuma, som är Kistas herrsingel-ankare, ger henne ett återkommande råd.

– Han säger till mig inte avgöra för fort för det leder ofta till misstag. Tålamod är nummer ett.

I första semifinalen i Kista Racketcenter klockan 18.30 i kväll tisdag väntar Täby BMF, en 50-50-match enligt Cecilia. Täby vann första mötet i elitserien, Kista det andra. Herrdubbel 1 kommer att bli avgörande, tror Cecilia. En match som lagen har vunnit varsin gång.

Damsingel 1 då?

– De har en stark indiska. Jag förlorade senast, men presterade inte mitt allra bästa. Den skulle kunna avgöra till vår fördel om jag spelar på topp, men det blir tufft.

SM-slutspelet är inte det enda roliga i 26-åringens liv just nu. Nyligen fick hon i konkurrens med 1 400 andra anställning som flygvärdinna på SAS i Norge.

Det är en barndomsdröm som gått i uppfyllelse. Familjen Bjunér hade en villa i Malaga och flög ofta till Spanien under påskloven när Cecilia var liten.

– Flygvärdinnorna var alltid så fina. Jag såg upp till dem.

Vägen till SAS har gått via Cabin Crew Course, CAT of Sweden, en utbildning hon rekommenderar alla med flygvärdinneambitioner.

Evakuering ur rökfyllda flygplan och att rädda folk från flottar är ett par av kursmomenten.

Anställningen på SAS har hon fått efter tre omgångar med stenhårda intervjuer och tester.

– Jag trodde aldrig att jag skulle få jobbet, alla var ungefär som jag, bra på språk och vältränade.

Nu väntar SAS egen utbildning innan hon inleder praktiken i maj.

Hur fixar du som är sporttjej flygvärdinneglamouren?

– Haha, om du frågar mina lagkompisar så skulle de nog säga att jag är nästan mer piffig än sportig på banan, säger Cecilia Bjunér.

Fakta

Tillsammans med lagkamrat

Namn: Cecilia Bjunér.

Ålder: 26 år.

Bor: Sollentuna.

Familj: Pojkvännen och lagkamraten Sakti Kusuma.

Meriter i urval: Lag-SM-guld med Fyrisfjädern 2007, lag-SM-silver med Kista 2009, åttondelsfinalist i junior-VM U19 i mixeddubbel som U17-spelare.

Aktuell: Nyckelspelare i Kista BMK som möter Täby i första lag SM-semifinalen i i kväll tisdag.

Styrka: Snabbheten.