ANNONS

Solna FC siktar på publikfester – nu i sexan

Solna FC
Trots spel i division 7 drog Solna FC en del folk, och bengaler, till sina matcher 2016.
Solna FC
Solna FC firar i omklädningsrummet efter en av många trepoängare i fjolårets seriespel.
I fjol gick Solna FC upp i division 6 efter att ha gått obesegrade genom division 7. Solnaderbyna mot toppkonkurrenten FC Kilimanjaro, som också gick upp, lockade många åskådare till Skytteholms IP. Nu hoppas laget på nya publikfester i sexan.
ANNONS

– Vi ska spränga Skytteholm, säger Arian Dehoky, assisterande tränare och alltiallo i klubben, inför seriepremiären mot Lidingölaget Thorstens Lärjungar BK på söndag.

Några derbyn blir det inte i år. Kilimanjaro placerades i division 6B med flera andra lag från Solna, men Solna FC spelar i 6C.

Spelar i ”stan-serien” i år

– Ja, vi hamnade i stan-serien, säger Arian Dehoky utan att låta alltför bekymrad.

Oavsett serie är Solna FC:s mål att gå upp i division 5 direkt.

– Ja, vi vill vinna serien, och helst ska vi göra det ganska bekvämt. Gärna obesegrade precis som i fjol.

Offensiven är förstärkt

Spelartruppen är intakt, och har spetsats med ett par offensiva nyförvärv, berättar Arian Dehoky.

– Bland annat har vi fått in en bra anfallare, Amine Mammar, som har spelat mycket högre upp i seriesystemet tidigare. Han är riktigt bra, alla här i Hagalund känner till honom.

Ett socialt engagemang

Utöver arbetet med att förstärka laget och klättra vidare till högre divisioner har Solna FC inlett ett socialt engagemang i Hagalund, förklarar Arian Dehoky.

– Vi ska försöka fixa en fotbollsplan här, och även drive-in-fotboll. Och så tänker vi starta ungdomslag så att vi aldrig mer behöver värva in spelare utifrån. Vi vill ha ungdomslag som är utbildade i vår spelfilosofi.

ANNONS

Vad är det för filosofi?

– Vi vill införa ett väldigt internationellt spelsätt, ett sätt att spela som är nytt i de här lägre divisionerna.

Men fotboll för ungdomarna i Hagalund handlar inte bara om att på sikt bli självförsörjande med spelare till A-laget.

Premiär på söndag

– Nej, vi vill lyfta området. Vi var själva bara 18 år när vi startade klubben 2011. Vi var ungdomar med för mycket fritid och Blue Hill hade börjat gå dåligt så vi bestämde oss för att dra igång ett eget lag i Hagalund. Då visste vi ingenting om hur man driver en klubb. Det har gått fort för oss, säger Arian Dehoky.

Frågan är om Solna FC klättrar vidare uppåt i seriesystemet redan i år. En första indikation kanske kommer redan i seriepremiären mot Thorstens Lärjungar. Klockan 16 på söndag är det avspark på Skytteholms IP.