Guld och silver i NM för bröderna från Solna

Andreas Nordebäck
Andreas Nordebäck, 13, vann guld i juniorklassen i NM.
Bröderna Andreas och Mikael Nordebäck från Solna var överlägsna sina konkurrenter i juniorklassen när NM i konståkning avgjordes i finska Rovaniemi i helgen. Lillebror Andreas, 13, tog guldet och storebror Mikael, 17, silvret.

De nio bästa manliga juniorerna från Sverige, Finland och Danmark var på plats i NM i Rovaniemi men bröderna Nordebäck, som tävlar för Solnaklubben Skating&Dance Academy, stod i en klass för sig.

13-årige Andreas Nordebäck vann på 157,64 poäng, före 17-årige Mikael Nordbäck på 143,10 och trean Nikolaj Pedersen från Danmark på 121,44.

Mikael Nordebäck

Mikael Nordebäck tog silver i juniorklassen när NM avgjordes i Rovaniemi, Finaland.

Illya Solomin femma i seniorklassen

Bland de totalt 21 svenska åkarna i NM, från ungdomar till seniorer, fanns även tre deltagare från Solna Konståkning.

Dessa var Lisa Lager som kom sexa i juniorklassen och Julia Brovall (sexa) och Sigrid Telliskivi (sjua) i ungdomsklassen (U15).

Dessutom var Solnabon Illya Solomin, som tidigare har tävlat för Solna Konståkning men som nu har bytt till Stockholms Allmänna Konståkningsklubb, med i herrarnas seniorklass där han placerade sig på femte plats.

Tävling i Haag härnäst

För bröderna Nordebäck väntar nu en knapp månads hårdträning, inklusive ett sportlovsläger, innan det bär iväg till den internationella ISU-tävlingen Challenge Cup i Haag i Nederländerna i slutet av februari.