ANNONS

SM-silver till Mälarhöjdssprinter

Mälarhöjdens Josefin Wikfeldt, längst till vänster i bild, sprang till sig ett silver.
Mälarhöjdens Josefin Wikfeldt, längst till vänster i bild, sprang till sig ett silver.
Personbästa i både semi och final. Mälarhöjdssprintern Josefin Wikfeldt toppade formen och sprang till sig ett silver på ungdoms-SM i Växjö.
ANNONS

Att prestera under press är verkligen ingen barnlek. En som däremot inte verkar ha några som helst problem med pressen är Mälarhöjdens sprinter  Josefin Wikfeldt. Under helgen sprang hon till sig ett silver på ungdoms-SM i Växjö. En medalj som hon väntat på länge.

– Det här var sista chansen för mig att ta en USM-medalj. Nästa år är jag för gammal för att delta. I somras hamnade jag precis utanför pallen så revanschlusten var stor i lördags, säger Josefin Wikfeldt.

Hur kändes det när du sprang över mållinjen?

– Äntligen! Jag blev jätteglad.

Bästa loppet i karriären

17-åriga Josefin Wikfeldt presterade på topp under hela mästerskapet och slog personligt rekord i både semi och final på 60 meter. På tiden 7,71 sekunder gjorde hon sitt bästa lopp i karriären. Tiden var bara fyra hundradelar från ett guld.

– Det var en väldigt hög kvalitet på tävlingen och med sin tidigare bästa tid hade hon aldrig stått på pallen. Det är kul att hon lyckades tajma formen så bra till mästerskapet, säger Fredrik Wikfledt som är både pappa och tränare till Josefin.

På tiden 7,17 sekunder slog Josefin Wikfeldt nytt personbästa och lämnade Växjö med en silvermedalj.

 

ANNONS

Nu återstår en lagtävling i Sollentuna i mars innan Josefin Wikfeldt och resterande friidrottare i Mälarhöjdens IK får tävlingsledigt. Först i slutet av maj drar utomhussäsongen igång.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.