Silverlaget från EM i kommer till Friends

Hoppryttare ridsport
Henrik Ankarcrona med ryttarna Baryard Johnsson, von Eckermann, Lindelöw och Fredricson.
Hela det svenska silverlaget från EM i Göteborg finns bland de sju hoppryttare som förbundskapten Henrik Ankarcrona har tagit ut till Sweden International Horse Show i Friends Arena 30 november–3 december.

– Det här är en jätteviktig tävling för oss och det känns fantastiskt kul att ha hela EM-laget på plats, säger Henrik Ankarcrona.

De fyra som var med och bärgade EM-silvret i Göteborg är Malin Baryard Johnsson, Henrik von Eckermann, Douglas Lindelöw och Peder Fredricson. Utöver dem är tre ryttare till – Evelina Tovek, Jonna Ekberg och Stephanie Holmén – uttagna till International Horse Show.

”Häftigt få rida på nationalarenan”

– Tre väldigt intressanta och formstarka ekipage som visat framfötterna i Grand Prix-klasser runt om i världen, säger Henrik Ankarcrona.

Han ser fram emot tävlingarna i Friends Arena, som han menar är viktiga för svensk hoppsport.

– Det är svårt att få plats på internationella tävlingar. Här får vi starta med nio ryttare och det är kul att fler får chansen att rida på så här bra tävlingar. På så sätt är det en jätteviktig tävling för oss. Det är dessutom stort och häftigt att få rida på nationalarenan i huvudstaden.

Två platser finns kvar

Totalt finns alltså nio platser vikta för svenska ryttare. De resterande två platserna går till första- och andraplacerade ryttare i söndagens Grand Prix-klass under Elmia Scandinavian Horse Show i helgen. Om dessa två ryttare redan finns bland de uttagna går platserna tillbaka till landslagsledningen att fördela.