Sista seriematchen för J-O

Jan-Ove Waldner gör sin sista seriematch i Pingisligan.
Jan-Ove Waldner gör sin sista seriematch i Pingisligan.
Jan-Ove Waldner gör sin sista seriematch i Pingisligan.
Jan-Ove Waldner gör sin sista seriematch i Pingisligan.
På torsdag spelar en av svensk idrotts största sin sista seriematch i pingisligan. Men om det blir slutspel för Spårvägen kan den 38 år långa karriären fortsätta för Jan-Ove Waldner.

Precis som Lokaltidningen Mitt i tidigare har skrivit så spelar Jan-Ove Waldner, 50, sin sista säsong i pingisligan. Exakt när sista matchen ska avverkas har länge varit oklart men nu deklarerar pingislegendarens klubb Spårvägen i ett pressmeddelande att han gör sin sista match på torsdagen den 11 februari i hemmamötet med Rekord.

En 38 år lång epok går därmed i graven. Jan-Ove Waldner, som debuterade i pingisligan redan 1977 som tolvåring (!), är med sitt OS-guld från Barcelona 1992 och sex VM-guld en av Sveriges största idrottsstjärnor någonsin.

– Jag ska spela den här säsongen men sen är det klart. Det är rätt så mycket annat jag håller på med. Jag reser ganska mycket, i Kina bland annat, med företag jag jobbar med så jag hinner inte med så mycket mer. Sen är jag inte speciellt sugen på att spela mer, det får räcka efter det här året, sa J-O när Mitt i träffade honom i november förra året.

Enligt Expressen är det dock inte hugget i sten att torsdagens match blir Waldners sista. Spårvägen har fortfarande en teoretisk chans att nå slutspel även om det ser mörkt ut. Laget ligger sist i serien, men om de skulle lyckas blir det sannolikt en fortsättning för 50-åringen.

”Då spelar jag nog”, skriver han i ett sms till tidningen.