USM blir sista turneringen med gänget

Vallentuna Volley FU18
Vallentuna tog hem guldet i Stockholm Volley Cup.
Vallentuna Volley FU18
Seger mot Lidingö i semifinalen.
Vallentuna Volley FU18
Tolv flicklag och tio pojklag var med när Stockholm Volley Cup avgjordes i Tellushallen.
Vallentuna Volley FU18
Seger mot Sollentuna i finalen.
Vallentunas flickor U18 tog guld när Stockholm Volley Cup avgjordes hemma i Tellushallen i Valborgshelgen. Nästa helg blir det tuffare. Då spelar de USM i Jönköping – en sista kraftsamling innan laget skingras för vinden efter sju år tillsammans.

– Ja, det blir ett bokslut. Det här har varit en väldigt framgångsrik kull, men nu är det slut. Två går redan på volleybollgymnasium i Lindesberg, två börjar i Falköping i höst, och en byter klubb till Sollentuna VK, säger Lars-Göran Åkerström.

Han har tränat tjejerna sedan de var i 10-årsåldern, och har fått se dem utvecklas till Stockholms bästa juniorlag.

Slog Sollentuna i finalen

– Jag fick dem på halsen för sex sju år sedan. Sedan dess har de tränat ihop, ett kompisgäng med 00:or och tre 01:or.

I helgen avgjordes alltså Stockholm Volley Cup, ett slags DM för lag från Stockholms län med omnejd, i Tellushallen. Vallentuna tog hem tjejturneringen, med tolv deltagande lag, efter segrar mot Lidingö SK i semifinalen och mot Sollentuna VK i finalen.

USM det stora målet

– Turneringen pågick hela dagen. Vi kom till hallen klockan 08 på morgonen och finalen var inte färdigspelad förrän tolv timmar senare, säger Lars-Göran Åkerström.

Säsongens stora mål är dock USM i Jönköping den 13–14 maj. Vallentuna har varit med i U18-SM hela fyra gånger tidigare, trots att de egentligen först i år har åldern inne.

Kan slå klubbrekord

– De två första åren spelade vi i öppen klass. Sedan var vi med i tävlingsklassen för två år sedan, och kom på 16:e plats av 16 lag. I fjol kom vi på 13:e plats. Nu är målet att vi ska nå kvartsfinal. Lyckas vi med det så är det klubbrekord, säger Lars-Göran Åkerström.