ANNONS

Sjödin skrällde och tog brons

Han hade tidigare försummat sina chanser på favoritdistansen. Men på kortbane-EM:s sista dag tog Simon Sjödin revansch på sig själv och tog ett överraskande brons på 200 meter fjäril.
ANNONS

Det blev inte som Simon Sjödin hade tänkt sig när det var dags för final på favoritdistansen 200 meter medley på kortbane-EM i Israel. 29-åringen, som till vardags simmar för Södermalmsklubben Neptun, hade medaljambitioner men fick nöja sig med en sjundeplats.

Men på mästerskapets sista dag gick det bättre. Få hade räknat med att Sjödin skulle blanda sig i någon toppstrid när det var dags för final på 200 meter fjäril. Men Sjödin simmade upp sig efter en seg start och avancerade upp till en tredjeplats efter den sista växlingen. Svensken kunde hålla undan ända in i kaklet och försvara sin bronsmedalj.

– Jag har fortfarande svårt att fatta det. Jag trodde att jag bråkade om femte-sjätte plats och var tvungen att kolla fem-sex gånger på resultattavlan om det stämde. Jag tog medalj på fel distans, men 200 meter fjäril har alltid legat varmt om hjärtat, säger Sjödin till SVT Sport.

Pallplatsen var Sjödins andra på ett stort mästerskap. Senast han tog en medalj var på EM 2008 då det även då blev brons på 400 meter medley.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.