ANNONS

Skadorna knäckte Botkyrka HC:s svit

Centern Alexander Olsson leder Botkyrka HC:s fruktade förstakedja där tvillingarna David och Kevin Stråle sufflerar.
Centern Alexander Olsson leder Botkyrka HC:s fruktade förstakedja där tvillingarna David och Kevin Stråle sufflerar.
Efter sju raka segrar tornar problemen upp sig för Botkyrka. Med nio man skadade och sjuka orkade laget inte med en åttonde vinst.

Scenariot påminner om förra året när laget tappade allt mot slutet.
ANNONS

Botkyrka HC leds på isen av 23-årige assisterande lagkaptenen Alexander Olsson. Den ordinarie lagkaptenen Johan Eriksson är skadad och det är han inte ensam om. I mötet mot Bajen Fans IF i tisdags i förra veckan var sju spelare skadade och två sjuka. Lagledningen tvingades plocka in sex spelare från juniorlaget. Det slutade med 4–6 i baken.

– Vi kände av att nio ordinarie spelare var borta och släppte in för enkla mål, säger tränaren Mikael Österblom.

Botkyrka inledde Alltvåan med att förlora. Därefter följde sju raka segrar och laget seglade upp i toppen av tabellen.

– Det har sett mycket bra ut. Tyvärr har vi drabbats av jättemånga skador. Vi är i samma sits som i fjol skademässigt, säger Mikael Österblom.

Förra säsongen spelade Botkyrka i division 1 och ingenting talade för att laget skulle åka ur. Klubben behövde en poäng på de fyra sista matcherna för att säkra kontraktet men förlorade alla fyra. Det unga laget med en medelålder under 21 år orkade inte hela distansen.

– Stommen från förra året är kvar och det är jättekul. Spelarna är ett år äldre nu och mer erfarna. Vår målsättning är ta oss tillbaka till division 1 och det ser bra ut trots skadorna, säger Mikael Österblom.

Botkyrka räknar med att det kniviga skadeläget består i två veckor framåt. Sedan ska de flesta spelarna vara tillbaka på isen. Under tiden måste laget luta sig mot förstakedjan. Den leds av centern Alexander Olsson som på var sin sida om sig har de 19-åriga tvillingarna David och Kevin Stråle.

Enligt Mikael Österblom kan det ibland vara svårt att placera tvillingar i ett hockeylag eftersom de brukar hitta varandra men ingen annan medspelare. Alexander Olsson skrattar.

– Det har inte varit några problem alls. Det har funkat skitbra mellan oss redan från början. David och Kevin är två duktiga hockeyspelare som kan gå väldigt långt, säger han.

ANNONS

Alexander är framspelaren som leder den interna poängligan. Stråletvillingarna gillar att göra mål. I mötet mot Bajen gjorde Kevin två mål och David ett. Alexander noterades för tre assist. Förstakedjan fixade alla fyra målen.

Men Mikael Österblom känner inte enbart glädje över förstakedjans dominans.

– Det är ett problem att vi måste förlita oss så mycket på den kedjan. Men jag byter inte ut den kedjan mot någon annan i serien, ­säger han.

Botkyrka hoppas överleva den jobbiga perioden med skador och sjukdomar. Laget krigar fortfarande i toppen av Alltvåan där de tre första lagen går vidare till kvalserien. De två första lagen i kvalserien spelar nästa år i division 1.

– Säsongen är lång. Jag tar hellre skadorna nu än senare. Vi ska starta en ny segersvit, säger Mikael Österblom.

Fakta

23-årig kapten

Namn: Alexander Olsson.

Ålder: 23 år.

Bor: Södermalm.

Civilstånd: Singel.

Yrke: Försäljare.

Bakgrund: Började med hockey i norrländska Husum och flyttade som 9-åring till Huddinge där han spelade till för två år sedan. Har spelat två säsonger i Allsvenskan med Huddinge.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.