ANNONS

Skarpnäcksbo med i historisk blågul trupp

Alli Darwich omgiven av två lagkamrater under futsallandslagets allra första samling.
Alli Darwich omgiven av två lagkamrater under futsallandslagets allra första samling.
ANNONS

I onsdags presenterades truppen till Sveriges första landskamper i futsal. En av de 15 uttagna är Alli Darwich, målvakt från Skarpnäck.

– Det känns jättebra. Det ska bli kul att vara med på den här resan, säger 33-årige Darwich.

Sverige möter Frankrike, rankade 29:a i världen, i Lisebergshallen i Göteborg på tisdag och onsdag i nästa vecka.

En träningsmatch mot Danmark är inbokad i januari. Därefter är det allvar. Den 27–28 januari spelas den första kvalrundan till EM (lottning sker i dag tisdag), som spelas i belgiska Antwerpen 2014.

– Det är på tiden att vi kommer i gång med futsal på allvar i Sverige, särskilt med tanke på klimatet vi har här, säger Alli Darwich.

Själv har Darwich spelat futsal sedan 2004 då de första turneringarna i Sverige arrangerades. I dag spelar han för Haningelaget Falcao Futsal Club.

Länge spelade han även vanlig fotboll på elit­nivå men efter säsongen 2009, då han spelade med Arameiska Syrianska IF i division 1, varvade han ner i Djurgårdsbrunn i division 4 och därefter i Västerhaninge i division 6.

Du är bättre inomhus än utomhus alltså?

– Nja, jag har varit duktig ute också, men efter 2009 lade jag ner karriären kan man säga. Men visst, jag är gammal handbollsmålvakt också och det har jag nog lite fördel av inomhus.

ANNONS

Och inomhus är karriären allt annat än nedlagd. På tisdag kan det vara Alli Darwich som vaktar målet i Sveriges första landskamp någonsin.