ANNONS

Guld i USM för skidtalangen Erica Lavén och Täby IS skidor

"Det känns riktigt bra och kul", säger Erica Lavén.
"Det känns riktigt bra och kul", säger Erica Lavén.
I helgen avgjordes ungdoms-SM i längdskidåkning i Matfors. Täbybon Erica Lavén kammade hem silver i sprint och bidrog med starka insatser till att Täby IS Skidor vann både guld i stafetten och lagsilver i distanstävlingen.
ANNONS

Trots att träningen under snöfattiga vintern varit enahanda med barmark i skogen och rullskidor på asfalt blev det alltså ett lyckat SM för klubben, inte minst för damtrion Erica Lavén, Elsa Gustafsson och Tilde Josefsson som tog för sig rejält.

– En bra helg för oss, och äntligen fick vi åka på snö, säger Ulrika Sterner, ledare i Täby IS Skidor.

Lagsilver i distanstävlingen

På fredagens distanstävling gick Erica Lavén ut starkt och kammade hem bronsplatsen. Tillsammans med klubbkompisarna Elsa Gustafsson och Tilde Josefsson gav det ett silver i lagtävlingen bakom IFK Mora SK.

Täby IS skidor

Guldtrion Erica Lavén, Tilde Josefsson och Elsa Gustafsson. Bild: Täby IS Skidor

Silver i sprinttävlingen

Lördagens sprinttävling bjöd på både spänning och dramatik när Erica Lavén, Elsa Gustafsson och Tilde Josefsson tog sig vidare. Medaljstriden stod mellan Vårbys (Örnsköldsvik) Elin Näslund, Moras Lina Rydén och slutligen Erica Lavén. Elin Näslund var starkast och skidade hem guldet. Erica Lavén var inte långt efter och fick en fin silvermedalj. 

Och slutligen guld i stafetten

Bäst gick det när USM avslutades med stafetter. Där tog Täby IS Skidor hem guldet i D15-16, klassisk stil. Erica Lavén startade stafetten. Vårby behöll ledningen på andra men fick tungt och Elsa Gustafsson behöll lagets andra placering. Det blev till slut Tilde Josefsson som kunde föra Täby IS Skidor till en klar seger, före IFK Moras lag 1 och 2. 

ANNONS

– Det känns riktigt bra och kul, säger Erica Lavén.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.