ANNONS

Täbys Måns Skoglund klar för ungdoms-OS i Sarajevo

Måns Skoglund
Täbys Måns Skoglund, i mitten, efter en sprintseger i Scandic Cup i Åsarna nyligen.
Nu har SOK presenterat de åtta längdåkare som ska tävla för Sverige på Europaungdoms-OS (EYOF) i Bosnien-Hercegovina i februari. En av dem är Täbykillen Måns Skoglund.
ANNONS

– Det känns otroligt stort och kul att få representera Sverige i ett ungdoms-OS, säger den 16-årige talangen från Täby IS Skidor.

Rikard Grip, förbundskapten för längdlandslaget, ser ungdoms-OS som en nyttig erfarenhet för en åkares framtida karriär.

”En enorm kick av energi”

– Ungdoms-OS är väldigt fina tävlingar som ger våra unga åkare bra internationella erfarenheter inför framtida mästerskap i deras karriärer. Tävlingarna ger dem också en enorm kick av energi och inspiration på vägen vidare i sina satsningar, säger Rikard Grip.

Totalt skickar Sverige 18 aktiva till ungdoms-OS. Utöver de åtta längdåkarna handlar det om åtta skidskyttar, en snowboardåkare och en konståkare.

Tävlingarna inleds den 10 februari

Europaungdoms-OS, eller European Youth Olympic Festival, brukar förkortas till EYOF. Spelen i Bosnien-Hercegovina avgörs i Sarajevo och i Istočno Sarajevo (Östra Sarajevo på svenska), vilket är den serbkontrollerade delen av staden. Tävlingarna pågår 10–15 februari.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.