Min lokala hjälte

I Kims skugga: Djurgården kämpar för slutspel

Jonathan och Marcus Davidsson.
Jonathan och Marcus Davidsson.
Mikael Tellqvist, målvakt, Djurgården Hockey.
I skuggan av Kim Källströms första träning med Djurgården fotboll på Tele2 Arena laddade Djurgården hockey om på Hovet för att kämpa om en slutspelsplats.
– Kul att komma igång igen, säger målvakten Mikael Tellqvist.

 

Kim Källströms första träning med Djurgården sedan återkomsten direktsändes i förmiddags. Träningen var stängd för media och supportrar.

Betydligt svalare – på alla sätt – var det några slagskott bort, på Hovets is. Media var välkomna men Mitt i:s reporter var ensam om att dyka upp.

Inte avundsjuk

SHL drar igång igen efter ett landslagsuppehåll. Men fotbollens försäsong får mer uppmärksamhet än sluttampen på hockeysäsongen.

– Det går inte att vara avundsjuk. Fotboll är en mycket större sport en hockey så är det bara. Vi får börja vinna lite så kommer publiken tillbaka. Tar vi oss till slutspel så kommer det att vara fullt på läktarna, säger Mikael Tellqvist.

Förstår fansen

Bröderna och kedjekamraterna Jonathan och Marcus Davidsson tycker inte heller att det är märkligt att Kim Källström får så mycket uppmärksamhet.

– Det är så stort att han kommer hem till Djurgården så vi förstår helt klart att fansen vill höra vad han har att säga just nu, säger Jonatan Davidsson.

Drar nytta av varandra

Marcus Davidsson tror att Djurgården drar nytta av att ha både hockey och fotboll på högsta nivå.

– Jag tror bara att det bidrar till att det blir en starkare grupp. Man kan både gå på fotboll och hockey, säger Marcus Davidsson.

 

Fakta

Möter Brynäs på Hovet 

Djurgården–Brynäs, Hovet, 14 februari, klockan 19.00.

Djurgården ligger inför matchen på elfte plats, två poäng från slutspelsplats.

Källa: SHL