ANNONS

Skyttekung lämnar Djurgården för Stahres lag

Magnus Eriksson i ett derby mot AIK.
Magnus Eriksson i ett derby mot AIK.
Allsvenskans skyttekung 2017 Magnus Eriksson lämnar Djurgården. Han har skrivit på för den amerikanska klubben San José Earthquakes.
– Jag hoppas och tror att vi ses i Djurgårdsfärgerna igen, säger han till Djurgårdens hemsida.
ANNONS

Magnus Eriksson åkte i måndags till USA för att prata med MLS-klubben San José Earthquakes som tränas av förre AIK-tränaren Mikael Stahre. 

”Oerhört tråkigt”

Efter att mittfältaren hade genomgått läkarundersökning meddelade Djurgården på onsdagskvällen att klubbarna var överens.

– Vi gav honom tillåtelse till att resa och kontakta San José och övergången är nu slutförd efter att Magnus skrivit på för dem. Det är självklart oerhört tråkigt att Magnus lämnar DIF men så här blir det ibland i fotbollens värld och det är den bästa lösningen för alla inblandade parter. Vi ville sätta personen i centrum här och jag är övertygad om att uppgörelsen innebär att Magnus inte har gjort sin sista match i DIF. Vi tackar Magnus för hans viktiga insatser och fina prestationer under sin tid här men jag tror som sagt att vi kommer att få se Magnus dra på sig Djurgårdströjan igen framöver, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till Djurgårdens hemsida.

”Enorm värme och respekt”

Magnus Eriksson är glad men hoppas att återförenas med Djurgården senare.

– Jag skulle först av allt vilja tacka för de 1,5 år jag har haft i Djurgårdströjan, det har varit ett privilegium att få bära den. Det är med enorm värme och respekt som jag nu lämnar Djurgårdens IF för spel i San José. Jag hoppas och tror att vi ses i Djurgårdsfärgerna igen!

ANNONS