Ny skyttekung klar för Frej Täby

fotboll
Frej Täbys senaste nyförvärv Nsima Peter har satt bollen i nät 27 gånger på 61 matcher i sin förra klubb Varbergs Bois.
IK Frej Täby har värvat den nigerianske anfallaren Nsima Peter från Varbergs Bois. Den 27-årige anfallaren gjorde 10 mål i Superettan den gångna säsongen och har skrivit ett kontrakt på 1+1 år med Frej.

– Jag har länge imponerats av Peters styrka, karaktär och förmåga att göra mål på olika sätt. Jag tror att han kommer passa väldigt väl in i vårt spelsystem och det känns bra att få in en så pass erfaren forward i truppen. Tillsammans med Lukas Sunesson har vi en spännande forwardsuppsättning på plats redan nu, säger Frejs manager Bartosz Grzelak till klubbens hemsida.

Bäste målskytt i Frej i år var Oke Akpoveta med 10 mål, trots att han bara spelade 13 matcher innan han lämnade för Dalkurd. Kanske har Frej hittat en ny skyttekung i Nsima Peter. Han har under fyra säsonger i Varberg gjort 27 mål på 61 starter.

– Jag ser framemot säsongen och jag ska göra mitt bästa för klubben, säger Nsima Peter.

Peter är Frejs andra värvning inför 2017, efter den serbiske vänsterbacken Danilo Kuzmanovic. Arbetet med att forma truppen pågår för fullt, berättar Bartosz Grzelak.

– Det handlar inte bara om att se på matcher med potentiella spelare. Det är viktigt för oss att få in rätt karaktärer och killar som kan bidra till en positiv atmosfär i gruppen. Vi har tålamod med truppbygget och lägger ner mycket tid på referensarbetet. Hellre att det blir rätt än att det sker snabbt. Peter och Kuzmanovic är killar som vi verkligen ser framemot att få jobba med i klubben, säger han.