ANNONS

Skyttekungen hoppas på storpublik i historisk match

klubbchef sollentuna FK
Mikael Thorstensson har gjort 14 mål i division 2 norra Svealand. På tisdag gäller det att hans målform är intakt, då Sollentuna FK möter allsvenska Östersunds FK. "Det ska bli kul. Jag känner dessutom flera av spelarna från min tid i AIK och Assyriska – Walid Atta och Brwa Nouri bland andra", säger Thorstensson.
Poplaget Östersunds FK har tagit allsvenskan med storm i år. På tisdag ska Sollentuna FK försöka få bukt med dem i svenska cupens andra omgång. Mikael Thorstensson, klubbchef och skyttekung i ett, hoppas på storpublik på Sollentunavallen.
ANNONS

– Många i klubben hade väl hoppats på att få möta något av Stockholmslagen i allsvenskan, men det här är också en kul match. Östersund har fått mycket beröm för sin fina fotboll och de är ett jättebra lag. Och för oss är det första gången vi möter ett lag från allsvenskan, säger Mikael Thorstensson.

Han tror och hoppas att hela föreningens sluter upp, och berättar att man har gått ut till alla medlemmar med uppmaningen att komma till Vallen och se den historiska matchen.

– Vi har över 4 000 medlemmar, spelare ledare och föräldrar. Jag hoppas på över 1 000 åskådare, säger han.

31-årige Mikael Thorstensson har Kärrdals IF som moderklubb och har elitspel i bland annat AIK och Assyriska FF på meritlistan.

För tre år sedan varvade han ner, från Assyriska i Superettan till Sollentuna FK i division 2. I dag är han klubbchef, och chefstränare för 11-mannalagen flick och dam – plus klart bäste målskytt i herrlaget som leder division 2 norra Svealand.

I serien har Sollentuna FK tio raka utan förlust. På tisdag lär det trots fin form bli tufft.

– Ja, allt utom seger för Östersund är en jätteskräll. Det är ändå tre divisioner emellan. Vi får se det som en utmaning. Och vi känner inte att vi har förlorat på förhand. Cupen är till för skrällar.

Att det inte är helt omöjligt visade Sollentunas seriekonkurrent i division 2, BKV Norrtälje. I förra veckan slog de ut allsvenska GIF Sundsvall efter seger med 1–0. Och i måndags spelade Sollentuna oavgjort (1–1) mot Norrtälje borta.

– Vi fick väl inte direkt några tips av dem när vi möttes, men vi kan ha deras match som inspiration. Det går att slå ut ett allsvenskt lag! säger Mikael Thorstensson.

ANNONS

Sollentuna FK–Östersunds FK har avspark klockan 19 på tisdag den 6 september. Inträde för vuxna är 60 kronor. Barn och ungdomar under 18 år går in gratis. Segraren i matchen går vidare till cupens tredje omgång som avgörs i form av gruppspel där fyra lag – de absolut flesta från allsvenskan och Superettan – möter varandra i enkelmöten.