ANNONS

Slalomklubben tar över Ekholmsnäsbacken

Ekolmsnäsbacken
Ekholmsnäsbacken. Arkivbild.
Lidingö slalomklubb tar över driften av Ekholmsnäsbacken. Avtalet med den tidigare entreprenören bryts i förtid, enligt Lidingö stad.
ANNONS

Enligt Lidingö stad har de kommit överens med ESAB om att bryta det arrendeavtal som gällt för driften av Ekholmsnäsbacken. I stället räknar kommunen med att kunna teckna ett nytt avtal med Lidingö slalomklubb.

– När jag tillträdde som kultur- och fritidsnämndens ordförande 2014 samlade vi alla parter, ESAB som drivit bolaget men också klubbarna för att diskutera om man kunde göra något bättre. När diskussionerna fortsatte visade det sig att vi och ESAB hade olika förväntingar på varandra. De och vi var nöjda med att vi tar tar in en ny entreprenör, säger Carl-Johan Schiller (KD).

Mitt i Lidingö har sökt ESAB och Lidingö slalomklubb. I ett uttalande säger ordförande i klubben, Gustaf Martin-Löf, att de ser fram emot att ta en aktiv roll kring både driften och utvecklingen av backen.

– Fokus i närtid är att tillsammans med kommunen säkerställa den kommande vintersäsongen innan den första snön kommer för att sedan blicka framåt på det fortsatta arbetet kring Ekholmsnäsbacken.

I veckan beslutade kultur- och fritidsnämnden att staden ska hjälpa till att rusta upp området. Bland annat genom att ta ansvar för fasta installationer som liftar, säger Carl-Johan Schiller (KD). I år räknar han också med att backen ska kunna öppna tidigare än de senaste säsongerna.

– Efter många års osäkerhet kring området har vi äntligen fått en plan framåt. Det tror jag är jättebra, både för klubbarna som är där och allmänheten.

Avtalet mellan Lidingö stad och ESAB tecknades 2009 och var tänkt att löpa fram till 2025, enligt kommunen.

LÄS MER: Ett mirakel har skett i Ekholmsnäsbacken

LÄS MER: Skidbacken stängd hela lovet

ANNONS

LÄS MER: Backägarna fasar för snöfri säsong

ANNONS