Ricoh slåss för slutspelsplats och mot cancer

Pamela Andersson
Pamela Andersson såg sin fajt mot hjärntumören som en handbollsmatch.
Henrik Olsson
En svår match mot serieledande Lugi väntar för Henrik Olsson och hans Ricoh HK på onsdag.
I nästa vecka spelar Ricoh HK ”Årets viktigaste match” hemma i Solnahallen, och inte för att man jagar en slutspelsplats. Alla intäkter går till kampen mot cancer. Pamela Andersson, chefredaktör för Topphälsa och ambassadör för Cancerfonden är på plats och berättar om sin egen fajt.

– Jag har kämpat i fyra och ett halvt år mot min hjärntumör och eftersom jag är en gammal handbollsspelare så har jag hela tiden sett min kamp som en handbollsmatch, säger Pamela Andersson.

Uppenbarligen fungerade det. Precis före jul fick Pamela beskedet att hon vann matchen – hjärntumören är borta.

– Läkarna kan inte förklara det. Men jag knäckte den! Det är ett mirakel och jag har inte landat i det beskedet än. När jag fick höra det bara grät och skrattade jag.

När Ricoh HK frågade om Pamela ville ställa upp och vara med i samband med matchen på onsdag och berätta sin historia var det självklart att tacka ja.

– Ja, jag blev enormt berörd och stolt när de hörde av sig. Jag är ju ett levande bevis på att forskningen gör nytta.

Pamela Andersson har noga följt Ricoh HK:s snabba klättring i seriesystemet, från division 4 till högsta serien på sju år.

– Ja, jag har varit tränare för killarna som startade klubben, jag hade dem i Strands IF i Hudiksvall. Spelartruppen är så klart utbytt helt och mina grabbar är inte kvar där, men Magnus Idén är kvar som general manager och jag ser fortfarande Ricoh lite som mitt lag, säger hon.

Ricoh gör sin tredje säsong i högsta serien och det går just nu bättre än någonsin. Hammarby slåss i botten av tabellen medan Ricoh ligger tia, bara två poäng bakom IFK Skövde HK på slutspelsplats, vilket innebär att man för första gången är Stockholms bästa klubb.

När Handbollsligan återstartar efter VM-uppehållet på onsdag i nästa vecka, den 1 februari, väntar dock en tuff uppgift. Motståndare är Lugi HF som leder serien. Men nu är det alltså inte bara kampen på planen som ska vinnas. Målet på onsdag är att samla in så mycket pengar som möjligt och alla intäkter går oavkortat till Cancerfonden.

Här kan ni läsa mer om Pamela Anderssons fajt mot hjärntumören, i ett reportage som Lokaltidningen Mitt i gjorde i hösten 2014.