ANNONS

Slocknad stjärna har fått nytändning

Jacob Adaktusson ser fram emot söndagens kval till elitserien i tennis. Trollbäckens TK möter Upsala TK.
Jacob Adaktusson ser fram emot söndagens kval till elitserien i tennis. Trollbäckens TK möter Upsala TK.
På söndag är det tennisfest i Tyresö Sportcenter. Trollbäckens TK möter Upsala TK i kval till elitserien.

Ankare i hemmalaget är Jacob Adaktusson som gjort comeback i år och mosat allt motstånd.
ANNONS

För fem år sedan hade den då 27-årige Jacob Adaktusson fått nog av tennis. Han hade satsat precis allt under många år för att nå världstoppen, men aldrig nått fram. Som bäst var han rankad kring plats 200 i världen.

– Jag var mentalt slut efter att ha offrat allt för tennisens skull och rest så mycket mellan olika turneringar jorden runt.

Förutom ett kort inhopp i KLTK 2010 och guld i lag-SM inomhus var Adaktusson mest en tennis­motionär. Men i somras kom lusten sakta tillbaka på allvar.

– Jag var i bedrövlig fysisk form och vägde 104 kilo. Jag började löpträna och gick rätt snabbt ner till 91 kilo. Då tänkte jag att det kunde vara värt att satsa på tennis igen.

Att det blev comeback i just Trollbäckens TK beror på att Adaktusson sedan länge är kompis med Jonas Fröberg som spelar i klubben.

– Jag har fått en nytändning och satsar seriöst. Jag tränar ett pass varje dag, antingen kondition eller tennis. Det är så otroligt roligt att spela igen.

Han har visat spelglädjen i seriespelet i division 1 norra. Adaktusson har vunnit samtliga sina matcher i raka set; sex singlar och tre dubblar. Han stod dock över den sista betydelselösa matchen mot Åkersberga i söndags. Den slutade 3–3, men Trollbäcken var redan klara seriesegrare.

– Jag har blåsor på fötterna eftersom jag tränat så mycket. Men jag har precis fått nya skoinlägg och kommer att kunna spela i kvalet.

Kvalet till elitserien spelas på söndag mot Upsala TK som kommer från elitserien. Det lag som vinner matchen i Tyresö sportcenter på söndag (start klockan 14) är klart för elitserien. Trollbäckens lag består, förutom Adaktusson och Jonas Fröberg, av Magnus Eriksson, Martin Taipale, Alexander Eisler-Ahlgren och Filip Henricsson.

ANNONS

– Det blir en tuff match, säger Adaktusson. Upsala är favorit, men vi har hemmaplan, publikstöd och självförtroende.

Jacob Adaktusson är Trollbäckens etta och kommer att ställas mot Upsalas 21-årige talang Patrik Brydolf i förstasingeln. Lite speciellt eftersom Brydolf faktiskt är Tyresöbo.

– Brydolf har ett stort spel i sig, men är ojämn. Visst kan jag vinna.

Fakta

Farbrodern är välkänd tv-profil

Namn: Jacob Adaktusson.

Ålder: 32 år.

Bor: Med sambon Agnes på Östermalm. Uppvuxen i Järfälla.

Aktuell: Förstarankad i Trollbäckens Tennisklubbs herrlag som på söndag kvalar till elitserien mot Upsala TK hemma i Tyresö Sportcenter.

Jobbar: På familjeföretaget som är i investmentbranschen.

Känd släkting: Lars Adaktusson (Jacobs farbror) som är tv-profil och före detta nyhetsankare i ”Aktuellt”.