ANNONS

Sluttävlat för Billstam i landslaget

39-åriga Annika Billstam tackar för sig i landslaget.
39-åriga Annika Billstam tackar för sig i landslaget.
Annika Billstam slutar på topp. Som regerande dubbel världsmästare i medeldistans tackar 39-åringen nu för sig i landslaget.
ANNONS

En lång och framgångsrik landslagskarriär har gått till ända. Efter många år i världseliten har Annika Billstam, med Järfälla OK som moderklubb, valt att lägga kompassen på hyllan, åtminstone i den blågula dressen.

39-åringen deltog i helgen i en världscuptävling i schweiziska Arosa. Det framträdandet blev det sista på internationell nivå för den 14-faldiga VM-medaljören och dubbla regerande världsmästaren på medeldistans.

Billstam är därmed inte med på VM i Sverige nästa sommar. Hon kommer fortsätta med orientering, men på vilken nivå är än så länge oklart.

– Det känns som ett bra och tryggt beslut. Jag har funderat ganska länge och känner att jag inte har den motivation som krävs för att satsa ytterligare ett år. Jag är nöjd med det jag uppnått. Det finns så mycket annat i livet än idrott och jag ser fram emot ett mer oinrutat schema än vad jag haft under mina elitaktiva år, säger Billstam till SVT.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.