ANNONS

SM-guld och nytt banrekord för Pi-Lillebi

Pi-Lillebi Hermansson.
Pi-Lillebi Hermansson.
Jesper Svensson.
Jesper Svensson.
Jesper Svensson och Pi-Lillebi Hermansson.
Jesper Svensson och Pi-Lillebi Hermansson.
Inför sista dagen av junior-SM i slagspel låg hon åtta över par. Men Pi-Lillebi Hermansson, Stockholms GK, gav inte upp. Efter en fenomenal runda i söndags – som innebar banrekord på Sollentuna GK – kan den 17-åriga Danderydstjejen titulera sig svensk mästare i flickklassen.
ANNONS

– Det kändes ganska tungt när jag låg på åtta över par, men min familj pushade mig. Min taktik var att spela alla par fem som par fyror och par fyra som treor, säger Pi-Lillebi Hermansson till Svenska Golfförbundets hemsida.

Och taktiken lyckades. Från och med sjätte hålet gjorde hon sju birdies i rad och Pi-Lillebi Hermanssons scorecard växte till en het snackis bland åskådarna på Sollentuna GK.

– Jag hade riktigt många greenträffar, allt i mitt spel klaffade, säger hon.

Sju raka birdies tog Pi-Lillebi Hermansson till toppen, men inte till ensam ledning. Inför sista hålet ledde Matilde Stenqvist, Ullna GC, men med en lyckad långputt som gav ännu en birdie säkrade Pi-Lillebi segern och av bara farten dessutom nytt banrekord.

Även i pojkklassen blev det en Stockholmare som tog hem segern. 20-årige Jesper Svensson från Bro-Bålsta GK, som är hemma i Sverige på besök under sin ledighet från college i USA, gick på nio under par och vann två slag före Philip Jensen och Jakob Hansson.

Redan i morgon tisdag tävlar Pi-Lillebi Hermansson igen, då i en deltävling i Junior Masters Invitational som avgörs på Täby GK. Och i slutet av juli är det dags för junior-SM på nytt, nu i matchspel på Kumla GK. I mitten av augusti flyttar hon till USA för att studera och spela golf i fyra år på University of Mississippi.

– Jag har vissa resultatmål men framför allt processmål, jag vill utvecklas, säger Pi-Lillebi Hermansson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.