ANNONS

I kväll smäller det – skridsko-SM på Östermalms IP

skridsko
SM i höghastighetsskridsko avgörs i helgen, fredag–söndag, på Östermalms IP.
Klockan 18 i kväll fredag smäller det första startskottet för årets SM i hastighetsskridsko. Totalt uppemot 100 deltagare gör upp om de ädla medaljerna under tre dagar på Östermalms IP.
ANNONS

– Ja, vi kör SM i ett nytt format, för tredje gången i år, då vi har slagit ihop allround-SM, sprintkombinations-SM och alla vanliga lopp över olika distanser. Totalt är det tolv olika distanser. Vi gör det för att vi vill samla hela Skridskosverige – gamla och unga, nya och erfarna, bra och mindre bra – en gång om året, säger Fredrik Decker som bland annat är ansvarig för eltidtagningen under mästerskapet.

SM avgörs för juniorer, seniorer och veteraner. Barn och ungdomar tävlar inte i SM, men för dem arrangeras i stället Stockholm Trophy.

Erik Decker ett starkt hemmahopp

Deltagarna kommer från hela landet, men en del stockholmare finns också med i SM. En av dem är Lidingöbon Erik Decker från arrangörsklubben Södermalms IK som i fjol vann sex guld och knep ett silver i JSM, som förstaårsjunior.

– Nu gör han sitt andra och sista år som junior, vi får väl se om han kan ta hem några fler guldmedaljer, säger pappa Fredrik Decker.

Brukar det komma många åskådare?

– Nej, tyvärr, inte många. Det brukar komma lite folk som hade tänkt åka långfärdsskridskor, när de inte kan åka själva så stannar de kanske och tittar på tävlingarna, säger Fredrik Decker.

Första distansen är 500 meter för herrar och damer, juniorer och seniorer, med start klockan 18. Därefter blir det 1 000 meter. Resterande SM-distanser, och Stockholm Trophy, avgörs lördag och söndag.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.