Snart tre bollar i luften

Kevin Walker ser fram emot den allsvenska premiären på söndag och derbyt mot Hammarby en dryg vecka senare.
Kevin Walker ser fram emot den allsvenska premiären på söndag och derbyt mot Hammarby en dryg vecka senare.
Han är redan fotbollsspelare och popstjärna. I april blir Kevin Walker också pappa.

– Det ska bli skitkul, säger han.

”Woho!” Någon jublar ute på Kaknäs IP:s konstgräs. Men inte Kevin Walker. Han kisar mot solen på klubbhusets terrass där han gör utfallssteg och kramar en skivstångsskiva.

– Jag har lite ont i en ljumske men det här är bara en säkerhetsåtgärd, säger han.

Mycket har varit positivt i hans första försäsong med Djurgården. Laget har vunnit sex av åtta matcher. I tävlingsmatcherna i svenska cupen gick det dock inget vidare. 0–0 mot superettanlaget Ängelholm och förlust med 2–4 mot division 1-laget Norrby gjorde att Djurgården slutade näst sist i gruppen och missade kvartsfinal.

– Det var väl inte riktigt vad vi hade hoppats på. Nu ser vi fram emot att möta Elfsborg i premiären. De har ett bra lag i år och vi vill så klart få en bra start hemma.

Redan den 13 april väntar första derbyt mot Hammarby.

– Jättekul och inspirerande. Allsvenskan bubblar, Hammarby har alltid med sig många supportrar och Djurgården har ett starkt följe också. Jag har ju spelat derbyn tidigare när jag var i AIK och bara glädjen att få vara med i sådana matcher – det är få förunnat.

I samma veva närmar sig en stor förändring i hans liv. Om tre veckor blir han och sambon My föräldrar för första gången.

– Att få barn är en gåva, det spelar ingen roll om det blir en tjej eller en kille, säger han.

Han har redan fått flera råd från pappor i laget.

– Jag får en del tips; allt från barnstolsinköp och vad man gör med nappflaskor. Jag får väl fråga lite mer när det dyker upp problem. Sömnen lär väl bli lite mindre men jag ser fram emot det jättemycket, det ska bli skitkul.

Blir det svårt att fokusera på fotbollen?

– Nej, det tror jag inte. Det kommer nog att gå bra.

Vilka mål har du i år?

– Jag vill vara bra på planen och visa på träning och matcher att jag ska spela. Jag hoppas vara del av en stark säsong i år.

Vad är lagets mål?

– En bättre placering än i fjol.

Siktar ni på SM-guld?

– Det kan ju hamna i den kategorin. Men konkurrensen är väldigt hård och tittar man på klubbarnas omsättning så ligger vi ju inte i topp, det brukar gå hand i hand med resultaten. Vi ska utveckla vårt spel, bli ett bättre lag och vinna fler hemmamatcher.

Parallellt fortsätter Idolvinnaren från 2013 med sin musik.

– Musikkarriären ligger och bubblar i bakgrunden. Jag gjorde mycket gig i december, nu är det skönt att det är lite lugnare. Men vi jobbar på nytt material och ska staka ut en plan för musiken den närmaste framtiden.

Om du skulle tvingas ta med dig någon i laget upp på scen vem skulle det vara?

– Jag har hört att Emil (Bergström) och (Martin) Broberg har sjungit lite men jag skulle nog ta med mig Haris (Radetinac). Han skulle kunna stå och dansa och sjunga lite back vocals. Men det är många som är sugna.

Fakta

Spelar allsvensk premiär på Tele2 Arena nu på söndag

Namn: Kevin Walker.

Ålder: 25 år.

Bor: Vendelsö.

Familj: Sambon My, 25, som väntar parets barn om tre veckor.

Musik: Vann Idol i TV4 2013. Vinnarlåten Belong har spelats över 6 miljoner gånger på Spotify.

Fritid: ”Jag spelar golf. Jag har 10,7 i handicap. Vi är några grabbar i laget som spelar och diskuterar var vi ska bli medlemmar.”

Aktuell: Spelar allsvensk premiär med Djurgården mot Elfsborg klockan 17.30 på söndag.