Stor snöfest i Kungsan på söndag

Skidor i Kungsan
Testa att starta med alpina startgrindar – en av snöaktiviteterna i Kungsan.
Den 29 januari görs Kungsträdgården om till ett vintersportseldorado för hela familjen. Då finns det chans att testa flera av Svenska Skidförbundets olika grenar mitt i stan tillsammans med Stockholms skidklubbar.

På tisdag kommer den alpina världseliten till Hammarbybacken, men redan på söndag kan alla skidsugna testa hur det är att starta med alpina startgrindar då Svenska Skidförbundet siktar på att upprepa fjolårets succé med en snöfest för alla i Kungsträdgården.

Det finns även möjlighet att pröva på bland annat backhoppning och hur det är att åka på rails. Och alla barn kan ställa upp i längdlopp och få ett diplom och en fin guldmedalj vid målgång, precis som vid riktiga lopp.

– Vi vill bjuda besökare i alla åldrar på en härlig snöfest för att skapa lustfyllda minnen till vinteraktiviteter, säger Charlotta Bürger Bäckström på Svenska Skidförbundet.

Besökarna behöver inte ta med dig skidor, pjäxor eller stavar eftersom låneutrustning finns på plats.

Några av Sverihes alpina världsåkare kommer att vara på plats på evenemanget, som pågår klockan 10–15.

Arrangörer är Svenska skidförbundet tillsammans med Stockholms stad och Djurgårdens slalomklubb, Jordbänningarna (Haninge), Nacka Värmdö SK, Järfälla Skidklubb, Märlarö SOK, Sundbyberg IK Skidor, Täby Skidor och Sollentuna backhopparklubb