Söderkisen gör comeback i Hammarby handboll

Hammarby tränar inför säsongspremiären. Hannes Nyström – andra spelaren från vänster.
Hammarby tränar inför säsongspremiären. Hannes Nyström – andra spelaren från vänster.
Hannes Nyström lämnade Bajen för att hitta motivationen. Nu är han tillbaka redan efter ett år och ser fram emot säsongspremiären.
– Det känns riktigt bra att vara tillbaka i en roll med större ansvar också, säger Hannes Nyström.

Om en dryg vecka drar handbollsligan igång. För Hammarbys del har laget förstärkts med ett par nya spelare, och en gammal. Det är södersonen Hannes Nyström som kommer tillbaka till Bajen efter ett år i Drott och Bolton.

Hannes kom till Hammarby från BK Söder 2003 och har spelat i klubben fram till förra säsongen då han lämnade för att hitta motivationen för handbollen igen.

”Bajen kändes som det självklara valet”

– Jättekul att vara tillbaka, jag har ju alla kompisar här. Jag slutade på grund av motivationsbrist men nu har glädjen kommit tillbaka. Då kändes Bajen som det självklara valet, säger Hannes Nyström till Mitt i sporten.

Under förra säsongen spelade Hannes i en lägre division och fick där större ansvar. Motivationen och lusten kom tillbaka och hans spel har även utvecklats på det fysiska planet.

– Har man inte motivationen är det svårt att utvecklas. Jag ångrar inte en sekund att jag tog beslutet att lämna. Nu kommer jag tillbaka som en bättre person, både på och utanför planen.

Nya säsongen drar igång

Hammarby får en tuff start inledningsvis i handbollsligan. I den första matchen ställs de mot Redbergslids IK på bortaplan innan det är dags för hemmapremiären den 15 september mot Eskilstuna GUIF. Mot de sistnämnda förlorade Bajen under försäsongen med 27-21. Nu får de en chans för revansch.

– Det har varit lite till och från under försäsongen men vi är ett riktigt bra lag som kan hota alla lag under en bra dag. Jag tror på laget och det ska bli riktigt kul att komma igång igen, säger Hannes Nyström.

Slutspelsplats är målet

Enligt Hammarbys manager, Kalle Matsson siktar laget på att göra en bättre säsong än den föregående. Målet är att komma åtta för att nå en slutspelsplats.

– Först och främst ska vi bli bättre än sist. Vi gjorde en dålig höst och en något bättre vår. Det ska försöka ta med oss in i den här säsongen sedan får vi se var det tar vägen. Många lag vill åt den sista slutspelsplatsen så det blir tufft, säger Kalle Matsson.