ANNONS

Söderling invigde tennislek

Söderling tackar två Täbygrabbar för god match.
Söderling tackar två Täbygrabbar för god match.
Robin Söderling bjussade på bolldueller och en mängd namnteckningar när Ellavallens tennislek i går invigdes.
ANNONS

Ellavallens grusplan och delar av parken omkring ska bli en oas för spontanidrott. Anläggandet av utomhusgym, basket- och innebandyplan står näst i tur för Täby kommun. Först klart är tennisleken: fyra minibanor för de yngsta tennisspelarna och två midibanor för de som nått skolåldern.

– Fast det finns inga åldersgränser åt något håll. Självklart är det lämpat för barn, men även vuxna gillar att spela minitennis, säger Per-Olof Olsson, klubbchef i intilliggande Ellagårds TK och understryker att banorna är allmänhetens, inte klubbens.

P-O tror att de sex banorna ska locka till spontanspel och därmed nyväckt intresse för tennis.

Runt 300 personer, i huvudsak medlemmar och närboende, var på plats när banorna i onsdags invigdes med tal av bland andra kommunalrådet Leif Gripestam (M).

Talade en stund gjorde även Robin Söderling, svensk tennis förre världsstjärna. Inbjuden som speciell gäst bjussade Söderling även på bolldueller mot spelsugna och tog sig sedan tid att skriva en mängd autografer.

Stockholms tennisförbund överlämnade rack och bollar till skolan, dagis och klubben.

– Första området i stil med det här gjorde vi i Vårby Gård 2012. Där har det varit en jättesuccé, alla bryr sig om banorna och vi tror och hoppas att folk i Ella gård ska glida ner och spela, säger Anders Heimklo, regionchef på förbundet.

– En mycket lyckad invigning, säger P-O Olsson. Banunderlaget är fantastiskt och det vore roligt om skolelever, familjer etcetera tar chansen att spela.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.