Sofia försvarade sin VM-titel i supermatch

Sofia Olofsson
Sofia har ett otroligt starkt 2017 bakom sig, och är nu nominerad till Jerringpriset.
I onsdags nominerades Sofia Olofsson till Jerringpriset. Och i lördags visade den 28-åriga thaiboxaren från Täby att hon verkligen är en världsstjärna. Sofia utmanades av brittiska Iman Barlow, rankad som världens bästa proffsthaiboxare, men vann klart och försvarade sitt VM-bälte i WMC.

– Det här känns helt overkligt, det händer inte! Jag menar, hon har över 100 matcher och nu är jag förbi henne. Det är otroligt härligt! sa Sofia till budokampsport.se efter matchen.
Ja, den 24-åriga brittiskan Iman Barlow hade bara fem förluster på över 100 proffsmatcher inför matchen i lördags. Hon hade vunnit ett 15-tal olika proffsbälten och ansågs närmast oslagbar i proffsvärlden. Men hon saknade det högst rankade WMC-bältet och utmanade därför Sofia Olofsson, som utöver WMC-titeln som proffs dessutom plockat i princip alla titlar som finns på amatörplanet.

Fick alla domarröster

Matchen var huvudmatch i galan Rumble of the Kings i Partille Arena – och den levde upp till alla högt ställda förväntningar. Brittiskan vann första ronden knappt, och Sofia den andra lika knappt. Därefter tog Sofia hem de tre sista 5-minutersronderna klart och vann på enhetligt domslut, 3–0.
Sofia var starkare och den mest pådrivande matchen igenom, och dessutom obeveklig i klinch.
– Jag var starkare och kunde utnyttja det bäst i klinchén. Det var det som gjorde att jag vann, tror jag. Men Barlow var otroligt bra, säger Sofia till budokampsport.se.

Kan få Jerringpriset

Enligt många experter på plats i Partille Arena var matchen en av de bästa thaiboxningsmatcherna genom tiderna.
Sofia Olofsson tog segern bara några dagar efter att hon presenterades som en av de 14 nominerade till Radiosportens Jerringpris 2017. Vem som får ta emot priset röstas fram av svenska folket och presenteras på Idrottsgalan den 15 januari.
Endast en gång tidigare har en kampsportare nominerats (thaiboxaren Isa Tidblad Keskikangas 2014) så för kampsportsvärlden är nomineringen en stor sak och många kampsportare lär lägga sin röst på Sofia Olofsson och hoppas att hon står sig bra i konkurrens med simmaren Sarah Sjöström, friidrottaren Daniel Ståhl, herrlandslaget i fotboll och de andra stjärnorna.

”Jag är helt chockad”

– Jag är helt chockad, jag trodde aldrig jag skulle bli nominerad. Kampsport brukar ute få vara med i de här sammanhangen, sa Sofia till Radiosporten precis efter att nomineringslistan presenterats direkt i radio.