ANNONS

Sofia Olofsson vann SM för sjätte året i rad

Sofia Olofsson
Sofia Olofsson har nu sex raka SM-guld.
Täbytjejen Sofia Olofsson, Odenplan Fight Gym, har gjort det igen. Hon blev idag svensk mästare i thaiboxning för sjätte gången i rad i –54 kilo när SM avgjordes i Lomma i Skåne.
ANNONS

I finalen besegrade besegrade Sofia Olofsson även i år Anna Höglund från Slagskeppet. Domaren bröt matchen i andra ronden av fem.

Nästa match i thaiboxning blir i VM som avgörs i Mexico i maj. Dessutom har 28-åringen från Täby skrivit ett kontrakt över flera matcher med den amerikanska proffsorganisationen Glory Kickboxning och kommer att gå sin första match för dem i juni eller juli.

Tre nomineringar till Kampsportsgalan

Det blir nytt för Sofia Olofsson som endast gått en kickboxningsmatch tidigare. Skillnaden mellan kickboxning (K1) och thaiboxning är att flera av thaiboxningsteknikerna inte är tillåtna i K1, vilket blir en utmaning.

Sofia Olofsson är även nominerad i tre olika kategorier till Kampsportsgalan som äger rum den 17 mars på Berns – Årets mästarinna (som hon har vunnit de två senaste åren), Årets kampsportare (har hon också vunnit de två senaste åren) och
Folkets Pris.

ANNONS