ANNONS

Solberg klättrar på världslistan

Christoffer Solberg närmar sig topp 1 000 i världen.
Christoffer Solberg närmar sig topp 1 000 i världen.
Christoffer Solberg från Vallentuna nådde en ny milstolpe förra veckan.

– Tvåsiffrigt i ATP-poäng känns grymt skönt. Jag blir bättre och bättre.
ANNONS

Trots att Vallentunakillen försvann i kvartsfinalen av Rising Star-turneringen i Falun, var han någon timme senare förvånansvärt glad och upprymd. 2–6, 1–6 mot Sverigeettan Patrik Rosenholm hade sin förklaring.

– Jag var sliten, kom inte alls upp i nvå. Så kan det vara och jag har tidigare spelat jämnt mot Patrik så jag accepterar att jag kan ha en sämre dag.

Nyligen gick Solberg, som spelar för Näsbyparks TK, till åttondelsfinal i Danderyd sedan han i första omgången besegrat meriterade indiern Balaji, rankad 314 i världen. I Falun nådde han ett steg längre efter att i åttondelsfinal ha besegrat Jacob Adaktusson, rankad 647:a.

Att gå till kvartsfinal ger, om inte klirr i kassan, fina ATP-poäng. Solberg hade åtta inför turneringen i Falun. Nu har han elva.

– Tvåsiffrigt i ATP-poäng känns grymt skönt, säger han och skrattar.

När utomhussäsongen började tvingades han alltid kvala in till huvudtävlingar. I sommar har han kuskat runt i Europa och fått ihop tillräckligt med ATP-poäng för att klättra på rankingen och ofta gå rakt in i huvudtävlingarna på 15 000-dollarnivå.

– Det betyder mycket att slippa kval. Att det går bättre beror på min träning. Jag är mer fokuserad. Mer mängdträning ska göra att jag blir ännu bättre, säger Christoffer Solberg som denna vecka jagar nya skalper i Jönköping.

– Sen blir det en tre veckors träningsperiod inför tre turneringar i Estland.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.