ANNONS

Solberg optimist – trots motvind

Christoffer Solberg söker med större tålamod nästa genombrott i tenniskarriären.
Christoffer Solberg söker med större tålamod nästa genombrott i tenniskarriären.
Christoffer Solberg har aldrig spelat bättre tennis än i dag och nu hoppas han och många med honom på insatsen som lyfter självförtroende.

– Jag tycker att jag börjat tänka mognare, säger han.
ANNONS

Vallentunakillen Christoffer Soilberg som spelar i Näsbyparks Tennisklubb (NPTK) kan beskrivas som kämpe och ”glad skit”. Efter att han 2014 tagit sina första ATP-poäng och inlett 2015 med seger i U21-SM kom dock nästa genombrott av sig. Och självförtroendet fick sig en törn.

Förklaringen står att finna i att han ställt för höga krav på sig själv.

– Sant. Jag tycker att jag börjat tänka mognare. Jag försöker gå in till match utan förväntningar. Jobbar med min utveckling och kan ta förluster om jag presterat på topp. Känslan är att jag blivit gladare, mer harmonisk vilket borde vara en fördel.

Efter inomhussäsongen åkte Christoffer i mars till Tunisen för att få grusträning. Han spelade även turneringar och var snubblande nära skalper mot spelare runt 250-500 på världsrankingen. En som unnar Christoffer en tungt vägande matchvinst är Kenneth Bergbom, klubbchef och tränare i Näsbyparks TK.

– Christoffer är så himla hängiven och gör mycket rätt i sin träning. Han är bättre än någonsin och det skulle vara grymt om han lyckas mot en högt rankad motståndare, säger Bergbom.

Christoffer känner att det gror ett nytt genombrott i kvalitén han uppnått.

– Mina fysiska grundvärden är bättre än någonsin. Jag slår hårdare, är snabbare och har styrkan att göra något av bollar ute i hörnorna. Jag hinner upp fler bollar och kan kontra, inte bara få över bollen och vara borta efter motståndarens nästa slag.

Just nu är Solberg på en turné med flera grusturneringar i södra Sverige. I dag, onsdag, gick han i Karlskrona ut mot västgöten Isak Arvidsson som blommat ut som landslagsspelare. Matchen avgjordes redan i tredje gamet. Solberg hade där flera chanser att bryta Arvidssons serve utan att lyckas. Arvidsson bröt därpå Solbergs serve och från underläge 1-3 återfick hittade NPTK-spelaren aldrig mentala övertaget. Förlusten skrevs 1-6, 2-6.

– Jättetråkigt. Det är små marginaler och jag får dem inte med mig. Siffrorna ljuger, jag är definitivt inte utspelad utan i början är han stressad och förbannad, Det är på det igen som gäller, resultaten ska komma, säger Christoffer Solberg som närmast har två turneringar i Båstad framför sig.

ANNONS
Fakta

Faller på rankingen

Namn: Christoffer Solberg.

Ålder: 22.

Bor: Västanberga, Vallentuna.

Klubb: Näsbyparks TK.

Världsranking: 978:e plats. Vid årsskiftet var han 952:a