ANNONS

Sollentuna FK rustar för cupfest mot Degerfors ikväll

Sollentuna FK möter Degerfors i sv cupen
Christer Mattiasson till vänster. Taktiksnack till höger.
I dag tar Sollentuna FK:s herrar emot Degerfors i Svenska Cupen hemma på Sollentunavallen. Gästerna är favoriter, men Sollentunas tränare Christer Mattiasson har gott hopp om att kunna skrälla.
ANNONS

– Ja, vi ska försöka vinna förstås. Degerfors är ett bra fotbollslag, men det är upp till bevis för dem, de ligger en division högre än oss. Jag tror och hoppas att den fotboll vi spelar ska funka även mot ett lag på deras nivå och vi har tittat på lite olika sätt som vi tror att vi kan såra dem på, säger han.

Det handlar om andra omgången i cupen och i potten ligger en plats i gruppspelet i vår, där det finns chans att få mäta sig med tre lag från Allsvenskan och Superettan.

– Det vore väldigt kul för spelarna. Vi har inte tagit oss till gruppspelet någon gång ännu, så nu är det dags, säger Christer Mattiasson.

Nära nå gruppspel 2017

För två år sedan var det nära. Då föll Sollentuna med 1–2 mot Syrianska FC efter avgörande på tilläggstid.

Degerfors är just nu ett mittenlag (nionde plats) i Superettan och har endast en seger på de sex senaste seriematcherna.

”Vi gör så mycket rätt”

Sollentunas form är å andra sidan inte heller på topp, åtminstone inte resultatmässigt då det bara har blivit en poäng på de fyra senaste matcherna.

– Men vi har gjort bra insatser till stora delar, förutom mot Boden. Senast, mot Sylvia, är det ett under att det inte står 4–0 eller 5–0 till oss efter en halvtimme, men vi fick bara 1–1. Fotboll går ut på att göra mål och det har vi inte gjort tillräckligt, men vi gör så mycket rätt så det känns ändå positivt, säger Christer Mattiasson.

Gratis inträde för alla i SFK-kläder

Klockan 18.30 på onsdagen är det avspark och alla spelare och ledare i SFK-kläder går in gratis.

”Alla till Vallen!” manar Sollentuna FK på sin hemsida och siktar på att slå publikrekordet på 1 500 åskådare från cupmatchen mot Östersunds FK (0–2) 2016.

ANNONS