Sollentuna tog ny seger – efter 26 straffar

Johan Fredriksson anfaller för Sollentuna HC i segermatchen borta mot Hanvikens SK.
Johan Fredriksson anfaller för Sollentuna HC i segermatchen borta mot Hanvikens SK.
Sollentuna HC har rest sig efter en svag säsongsinledning, med elva förluster på de tolv första matcherna. Nu har laget tre raka segrar och har lämnat jumboplatsen i Hockeyettan östra.

Endast fem omgångar återstår av grundserien och Sollentuna HC har inga möjligheter att ta en plats bland de fem bästa som spelar vidare i Allettan.

Men laget kan i alla fall gå in i fortsättningsserien med rejält stigande formkurva. Efter elva förluster på de tolv inledande matcherna har Sollentuna nu endast en förlust på de fem senaste, och den kom efter straffar (mot Nyköpings HF Ungdom).

Felix Såsser avgjorde

I senaste matchen, borta mot Hanvikens SK i onsdags, var det i stället Sollentuna HC som tog hem segern efter straffavgörande.

Nummer 18 Elias Lindskog satte 3–2 för Sollentuna HC med sex minuter kvar av tredje perioden. Men Hanvikens SK kvitterade en minute senare och matchen gick till förlängning och därefter straffar – där Sollentuna var bäst. Foto: Pekka Pääkkö

Matchens slutade 3–3 vid full tid och avgjordes först efter 26 straffar. Lagen följdes alltså åt i 13 straffrundor innan Sollentunas back Felix Såsser slog in sin fjärde straff på fem försök medan hemmalagets Felix Liljegren missade sin.

Chans att klättra

I och med segern klev Sollentuna HC upp på 14 poäng och kunde lämna jumboplatsen i tabellen till Arlanda Wings. Man har dessutom bra häng på Hanvikens SK (14 poäng) och Vallentuna Hockey (15 poäng).

I nästa match väntar tabellsjuan Nacka HK hemma i SVEAB Arena på onsdag, den 29 november, klockan 19.