Sollentuna föll på hemmaplan

Mattiason saknade kylan i straffområdet.
Mattiason saknade kylan i straffområdet.
Sollentuna FF missade chansen att kliva upp i delad serieledning med söndagens förlust mot Syrianska IF Kerburan med 0-1.

Sollentuna fick oväntad hjälp när Karlberg på söndagseftermiddagen vann stort mot serieledande FC Gute, 4-0. Men den tabellöppningen av division 2 norra Svealand nyttjade inte Sollentuna hemma mot Syrianska från Västerås.

– Det saknas en hel del kvalité i sista tredjedelen i dag. Våra första 25 minuter är fantastiska och de sista 20 knäar Syrianska rejält. Så sett över 90 minuter är det svagt att vi inte får med oss åtminstone en poäng, vi är inte tillräckligt kalla när bollen ska in, säger tränaren Christer Mattiasson.

Baklängesmålet var en tillfällighet. En målvaktsutspark ledde till att Andrew Sumba ställdes ensam mot en forward och denne avslutade med ett skott som Jonas Olsson var chanslös att ta.

– Jag ska försöka titta på matchen i efterhand för att se vad vi kan rätta till, sedan ska vi ut till Gotland nästa helg. Gute har förlorat två raka och jag hoppas att det smugit sig in tvivel i deras trupp, säger Sollentunatränaren.