ANNONS

Sollentuna Friidrottshall Årets Idrottsarena

Sollentuna Friidrottshall invigdes i november 2016.
Sollentuna Friidrottshall invigdes i november 2016.
Friidrottshallen ligger i norra änden av Sollentunavallen.
Friidrottshallen ligger i norra änden av Sollentunavallen.
Sollentuna Friidrottshall utsågs i dag till Årets idrottsarena i Sverige av tidningen Sport & Affärer. Det är bland annat den nya modellen för regionalt samarbete som premieras.
ANNONS

–  Vi är otroligt glada för utmärkelsen. Särskilt att vi fått ett starkt erkännande för att vi arbetat fram en pilotmodell för en regional idrottsanläggning. Friidrottshallen sätter verkligen Sollentuna på kartan i friidrottssverige, säger Magnus Ramstrand (KD), ordförande i kultur- fritidsnämnden.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Magnus Ramstrand (KD) är stolt över utmärkelsen. Foto: Sören Andersson

Sollentuna friidrottshall stod klar 2016 och är den första toppmoderna friidrottsarenan i Skandinavien. I dag utsågs friidrottshallen alltså till Sveriges bästa nya idrottsarena av tidningen Sport & Affärer.

Åtta kommuner i samarbete

Motiveringen till utmärkelsen lyder: ”Sollentunas toppmoderna friidrottshall drivs enligt en ny modell för regionalt samarbete mellan i dag åtta kommuner i Stockholms län. Idrottshallen är en del av ett treårigt projekt för fler regionala samarbeten i Stockholm. Genom att hitta samverkanslösningar över kommungränserna kan kostnader kapas och nyttjandet av idrottsanläggningar breddas, förbättras och effektiviseras så att fler kan aktiveras.”

Sollentuna

Friidrottare från åtta klubbar tränar i Sollentuna Friidrottshall. Foto: Albert Fast

Sollentuna Friidrottshall är den första arenan i Stockholm som drivs enligt en ny modell för regionalt samarbete och i hallen tränar nu friidrottare från olika klubbar runt om i Stockholm.

”En stor satsning”

– Byggnationen av Sollentuna friidrottshall var en stor satsning för kommunen och det är otroligt roligt att den vackra byggnaden nu uppmärksammas. I hallen kan många barn, unga och vuxna träna friidrott i värdsklass, bland annat genom de toppmoderna löparbanorna, säger Moa Rasmusson (L), ordförande trafik- och fastighetsnämnden.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.