Sollentuna FF ska visa att de håller i ettan

Sollentuna FF. Mikael Thorstensson till vänster
Sollentuna FF slog AIK i en träningsmatch, Mikael Thorstensson längst till vänster.
Nästa söndag, den 16 april, är det seriepremiär för Sollentuna FF:s herrar, med bortamatch mot Enskede IK. Som nykomlingar tippas Sollentuna få kämpa i bottenskiktet av division 1 norra. Inom laget finns större ambitioner än så.

– Vi har inte satt upp något resultatmål, men vi vill visa att vi håller på den här nivån. Vi tror och hoppas att vi kan vara ett stabilt mittenlag i år. Ligger vi i mitten vid sommaruppehållet så kan vi till och med börja titta uppåt i tabellen, säger Mikael Thorstensson, spelande klubbchef som förra säsongen gjorde 17 mål och utsågs till bäste anfallare i hela serien.

I truppen finns sex nyförvärv. Det handlar inte om några extrema stjärnvärvningar, men alla sex är med och konkurrerar om en plats i startelvan, berättar Mikael Thorstensson.

Tappat lite rutin

Bland spelarförlusterna märks vänsterbacken Anton Wiklund som har slutat och Jens Åberg, innermittfältare och lagkapten i fjol, som har flyttat till Sandviken och spelar för seriekonkurrenten Sandvikens IF.

– Ja, att tappa Jens Åberg är kännbart och både Anton och Jens stod för mycket rutin och Sollentuna-anknytning. De har gjort över 100 matcher för klubben, säger Mikael Thorstensson.

Vann mot AIK

Under försäsongen gjorde Sollentuna bra resultat i de tre fyra första matcherna, med bland annat segrar mot ett halvt A-betonat AIK och mot BP. Men den senaste tiden har det gått tyngre resultatmässigt.

Sollentuna FF

Sollentuna FF firar matchens enda mål då AIK besegrades. Målskytt var nyförvärvet Brwa Pishdari.

– Ja, det är ingen hemlighet. Men vi har mött bra motstånd, lag från Superettan eller förväntade topplag i division 1, för att utmana oss. Resultaten har gått upp och ner, men jag tycker ändå att det går åt rätt håll spelmässigt, säger Mikael Thorstensson.

I seriepremiären den 16 april väntar alltså Enskede IK borta, ett lag som var nykomlingar i fjol och som flera av spelarna i Sollentuna har stött på tidigare, i division 2.

Vill locka egna medlemmarna

En vecka senare, den 23 april, är det hemmapremiär på Sollentunavallen. Nyköpings BIS står för motståndet, avspark klockan 16. Mikael Thorstensson hoppas att många åskådare kommer och tittar på matchen.

– Det är svårt för lag i Stockholm att få publik, utöver de tre stora. Vi jobbar med att försöka locka våra egna medlemmar. De är ju så många – 4 000. Skulle vi bara få hit tio procent av dem så har vi en riktigt bra grund. Det känns bra att vi har våra medlemmar att marknadsföra oss mot, annars är det som att bara stå och skrika i tomma intet. Vi kommer att bjuda in klubbens ungdomar och försöka skapa en stolthet och anknytning till A-laget, säger han.