ANNONS

Lottat i cupen: Sollentuna FF får besök av klassiska Degerfors IF

Sollentuna mot degerfors i cupen
Tidigare har Sollentuna möt allsvenska Östersunds FK och Superettanlagen Syrianska och Assyriska i cupen. I år väntar match mot Degerfors.
Nu är Svenska Cupens andra omgång lottad och för Sollentuna FF väntar match mot Superettanklubben Degerfors IF hemma på Sollentunavallen.
ANNONS

– Det är ett starkt lag. Jag tror att det blir en bra match, och en tuff utmaning för oss, säger Mikael Thorstensson, sportchef i Sollentuna FF.

I första omgången vann Sollentuna med klara 6–2 mot division 2-laget Newroz FC. I andra omgången väntade något av de 16 nordligaste lagen i Allsvenskan och Superettan. Hammarby, AIK och Djurgården fanns i potten, men det blev alltså Degerfors IF – en visserligen klassisk klubb men ändå inte riktigt lika publikdragande motståndare.

– Det finns två sätt att se på det. Det ena är att man vill ha ett publiklag. Det andra är att man vill ha ett lag från Superettan som man har större chans att vinna mot, säger Mikael Thorstensson.

”En jättebra morot”

Nu blev det alltså det sistnämnda, i form av Degerfors som ligger sjua i Superettan.

– Vi är ju bara 90 minuter från gruppspel i cupen. Där har vi aldrig varit förut. Det är en jättebra morot för killarna. Och varje år är det alltid några division 1-lag som går till gruppspel, säger Mikael Thorstensson.

Hur mycket publik hoppas ni på?

– Oj, det har jag knappt hunnit tänka på. Degerfors är väl inget lag som drar jättemånga och Värmland är långt härifrån så de har nog inte med sig något massivt eget publikstöd. Men vi ska ju marknadsföra matchen och 500 eller fler hoppas jag nog på i alla fall.

I division 1 norra har Sollentuna rest sig efter en tung start och hade  bara en förlust på de åtta senaste innan det blev en knapp förlust (0–1) borta mot tabelltvåan Umeå FC på torsdagskvällen.

Uppehåll i serien – och sedan en svår återupptakt

Nu är det uppehåll till den 4 augusti då serien startar igen, för Sollentunas del med hemmamatch mot serieledande Akropolis IF.

ANNONS

Cupmatchen mot Degerfors spelas på Sollentunavallen den 21 eller 22 augusti.

Fakta

Alla Stockholmslagens lottning i Svenska Cupens andra omgång

Sollentuna FF (div 1)–Degerfors IF (Superettan)

Akropolis IF (div 1)–Djurgårdens IF (Allsvenskan)

IFK Luleå (div 2)–Hammarby IF (Allsvenskan)

Enskede IK (div 2)–AIK (Allsvenskan)

IFK Lidingö (div 2)– GIF Sundsvall (Allsvenskan)

Sandvikens IF (div 1)–IK Frej (Superettan)

Gottne IF (div 2)– Brommapojkarna (Superettan)

IFK Stocksund (div 2)–Östersunds FK (Allsvenskan)