ANNONS

Sollentuna FF slåss för nytt kontrakt på Vallen på lördag

Sollentuna FF, avgörande match mot Gefle IF
Thibaut Molinatti (th) satte segermålet mot Karlstad BK, men än kan Sollentuna FF inte pusta ut. Först krävs poäng mot Gefle IF på lördag.
Sollentuna FF tog en stark bortaseger, 1–0, mot Karlstad BK i lördags. Dock vann även Gefle IF på söndagen. Det innebär att sista omgången i division 1 norra blir helt avgörande för bottenstriden.
Sollentuna har 33 poäng, två mer än Gefle på kvalplats, och lagen möts på Sollentunavallen på lördag.
ANNONS

Sollentuna FF stod för en stark insats i lördags då man besegrade topplaget Karlstad BK på bortaplan med 1–0.

Segermålet föll i den 61:a minuten då Rinor Nushi slog en lång svepande crossboll ut mot Thibaut Molinatti på vänsterkanten. Molinatti tog med sig bollen på bröstet och chippade kallt in den i bortre gaveln från långt håll.

Hemmamatch mot jagande Gefle

Eftersom Gefle IF vann dagen därpå (2–1 hemma mot Karlsunds IF) blir det emellertid ändå en helt avgörande match i sista omgången, då Sollentuna tar emot just jagande Gefle hemma på Sollentunavallen.

Sollentuna ligger precis ovanför kvalstrecket och Gefle precis under, två poäng bakom. Seger eller oavgjort betyder att Sollentuna säkrar nytt kontrakt i division 1. Blir det förlust väntar i stället kvalspel för fortsatt division 1-status.

Klockan 14 på lördag är det avspark på Vallen, delvis parallellt med den allsvenska guldstriden – men skit i den och heja ditt lokala lag!

Kan bli sista matchen för Sollentuna FF

Lördagens match kan för övrigt bli den sista någonsin för Sollentuna FF. Styrelsen har kallat medlemmarna till ett extra årsmöte i morgon tisdag för att föreslå en fusion som innebär att Sollentuna FF upplöses och går in i Sollentuna FK.

Bakgrunden är att Sollentuna FK sedan starten 2013 har bedrivit sin verksamhet i två föreningar.

99 procent i Sollentuna FK

I Sollentuna FK har 99 procent av verksamheten funnits, med all barn- och ungdomsverksamhet, akademiverksamhet och två seniorlag (herr i division 4 och dam i division 1 säsongen 2019). I Sollentuna FF har herrlaget i division 1 och två veteranlag spelat.

Syftet med detta har varit att kunna behålla två seniorlag på herrsidan då Fotbollförbundets regler inte tillåter två seniorlag i samma förening.

ANNONS

Nackdelen har bland annat varit att herrlaget i division 1 har varit en fristående förening och därför inte har kunnat använda spelare från Sollentuna FK i exempelvis match.

Herrlaget kan närma sig U19 och U17

I och med att herrlaget i Sollentuna FK degraderades till division 5 inför nästa säsong har klubbledningen och styrelsen kommit till slutsatsen att det bästa för klubben är att inte anmäla ett lag i herrarnas division 5 nästa år, och därmed möjliggöra för en överlåtelse av division 1-platsen (förhoppningsvis) från FF till FK.

På så sätt kan herrlaget i division 1 komma närmare ungdomsverksamheten vilket möjliggör utbyte med P19 och P17, plus att man minskar onödiga administrativa kostnader och arbete genom att bara ha ett organisationsnummer.