ANNONS

Sollentuna bröt negativ trend – vann mot Hammarby

Sollentuna HC
Sollentuna hockey vann mot Bajen. (Bilden är från en annan match)
Sollentuna HC körde över Hammarby på bortaplan och vann med 7-1. Bröt samtidigt en rad av förluster och registrerade den andra vinsten under november månad.
ANNONS

Sollentuna vann under onsdagskvällen bortamatchen mot Hammarby i Hockeyettan. Segersiffrorna skrevs till 7-1 efter en rejäl överkörning.

– Det var skönt att få loss det, äntligen. Efter matchen mot Vallentuna samlades truppen och snackade igenom läget. Det verkar ha hjälpt, säger Carl-Johan Klint som är tränare i Sollentuna.

Segern var lagets andra vinst under november månad och i de senaste matcherna har det bara varit förluster. Nu bröts den negativa trenden.

– Vi inte haft kraften att spela det spel vi vill och då börjar vi tvivla på den spelidé vi haft. Egentligen har vi gjort skapliga perioder i matcherna men inte 60 bra minuter, säger Carl-Johan Klint.

Sjuka november

Många skador och sjukdomar har också varit en bidragit till förlusterna. Laget har inte varit fulltaliga. Men inför matchen mot Hammarby fick Sollentuna tillbaka sina två viktigaste spelare.

Och det blev succé direkt. Lucas Lagerstedt stod för ett hattrick och Johan Fredriksson satte två kassar.

– Det har varit en tuff period men skillnaden igår var att vi hade fullt lag igen.

Vinner vi våra matcher kan det gå vägen

ANNONS

Carl-Johan Klint

Närmast väntar en svår bortamatch mot tredjeplacerade Väsby. Sollentuna ligger på en åttonde plats men kan klättra i tabellen för att nå kvalet uppåt i seriesystemet.

– Vi lägger väldigt stor fokus på vad vi ska göra på isen och hade en bra start på serien men tro att det ska gå så bra hela tiden är naivt. Just nu tittar vi inte mycket längre än för dagen. Vinner vi våra matcher kan det gå vägen, säger Klint och fortsätter.

– Men det blir intressant att se hur vi står oss på söndag.

Segern mot Hammarby i Sätrahallen var lagets andra seger mot söderlaget. Sollentuna vann även hemmamatchen i oktober med 6-3.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.