ANNONS

Sollentuna Ringette storsatsar för att locka nya spelare

Sollentuna Ringette
På lördag, den 28 september, startar Ringetteskolan i B-hallen på Sollentunavallen. Alla tjejer från 4 år och uppåt är välkomna.
Issporten ringette kämpar för sin överlevnad.
I Sollentuna har det spelats ringette i nästan två decennier, men sporten har krympt de senaste åren.
Nu drar spelare och föräldrar igång en kampanj med olika aktiviteter för att locka nya spelare till det de kallar ”den coolaste sporten på is”.
ANNONS

– Vi är ute i kommunens grundskolor och berättar om sporten och vi sätter upp affischer och berättar om ringette i sociala medier, vi har startat ett instagramkonto och en facebooksida, säger Johan Nybom, en av föräldrarna som arbetar med kampanjen.

Sollentuna Ringette planerar också en höstlovsaktivitet där elever i kommunen kan få komma och pröva på sporten.

Ringetteskolan startar på lördag

Ett annat viktigt datum är lördagen den 28 september. Då drar Ringetteskolan igång på Sollentunavallen, i B-hallen, klockan 09.45– 10.40.

– Till detta tillfälle och lördagarna efter detta är alla tjejer från 4 år och uppåt välkomna. Ta med skridskor och hjälmar så fixar vi resten, säger Johan Nybom.

Flest utövare finns i Kanada

För den som inte känner till ringette så är det en issport, från början skapad för tjejer, som spelas på en ishockeyrink.

Den introducerades 1963 av kanadensaren Sam Jacks som ett alternativ till ishockey för tjejer. Spelet utövas i dag i länder som Kanada, Finland, USA och Sverige. Flest utövare finns i Kanada som har över 50 000 spelare.

Ring i stället för puck

Spelet liknar hockey på många sätt. Det är samma hockeyrink, det är lika många spelare på isen och de har ungefär samma utrustning. Skillnaden är att klubban inte har något blad och att de skjuter en ring och inte en puck i mål.

Reglerna skiljer sig också på det sättet att tacklingar är förbjudna och att man måste spela sig över tre zoner. Du kan inte själv åka över hela plan och göra mål.

ANNONS