Sollentuna rivstartar – spelar match mot AIK

Mikael Thorstensson, Sollentuna FK
Mikael Thorstensson, här i toppmötet mot KB, gjorde 16 mål i tvåan i fjol.
Sollentuna FK har gjort klart med sina två första nyförvärv inför säsongen då man är nykomling i division 1 norra. Nästa lördag, den 28 januari, rivstartar träningsmatchandet då allsvenska AIK står för motståndet.

– Det är AIK:s A-lagsorganisation som har matchen, men de har två matcher den dagen så de luftar väl hela truppen plus en del ungdomsspelare, säger Mikael Thorstensson, spelande klubbchef, om matchen som spelas i Södertälje med avspark klockan 16.

Sollentuna FK vann division 2 norra Svealand i fjol och är alltså nykomlingar i division 1. Truppbygget pågår för fullt, berättar Mikael Thorstensson.

– Vi bygger vidare på förra årets trupp, men kommer troligen att förstärka med fem eller sex nya spelare.

Två nyförvärv är redan klara. De är anfallaren Brwa Pishdari som förra säsongen gjorde 9 mål och 13 assist för BKV Norrtälje och mittfältaren Alan Aljaderi som har ett förflutet i IK Sirius men som de senaste fyra åren har spelat för Sollentunas tidigare seriekonkurrent Gamla Upsala SK.

Samtidigt har lagkaptenen Jens Åberg lämnat Sollentuna för Sandvikens IF som spelar i division 1 norra.

– Vi började träna i förra veckan och det är full fart med spelare från i fjol och flera provspelare. I måndags var vi 24 på träningen, säger Mikael Thorstensson.

Träningsmängden är den samma i år som i fjol, trots spel i en högre division.

– Ja, vi tränade redan fem gånger i veckan, plus matcher, så vi kan inte öka.

Själv gjorde Mikael Thorstensson en stark säsong och många mål i fjol och han ser fram emot säsongen som kommer.

– Jag har spelat i Allsvenskan, Superettan och några år i division 2, men aldrig tidigare i division 1. Det ska bli kul. Och jag tror att jag håller. Så gammal är jag ju inte ännu, säger den 31-årige anfallaren.

Efter matchen mot AIK fortsätter försäsongen med matcher mot flera division 1-lag men även mot IK Frej och BP från Superettan och mot allsvenska Hammarby.

Seriepremiär i division 1 norra blir det den 16 april då Sollentuna möter Enskede IK borta. Hemmapremiären är den 23 april då Nyköping då Nyköpings BIS gästar Sollentunavallen.