Sollentuna VK illa ute i semifinalen – måste vinna tre raka

Sollentuna Volleyboll
Sollentuna VK:s herrar måste vinna tre raka mot Linköpings VC för att gå till SM-final.
Sollentuna VK:s herrar är framme i semifinal för första gången på åtta år. Det krävs dock en vändning utöver det vanliga för att man ska nå ända fram till SM-final. Efter två matcher ligger Sollentuna under med 0–2 mot Linköpings VC.

– LVC är ett fysiskt lag som är riktigt bra i anfall. Ska man ha en chans mot dom måste man serva bra och få bort deras passare och anfallare från nätet. Detta lyckades vi inte med medan de själva hade en tuff serve, sa Sollentunas tränare Lauri Hakala till klubbens hemsida efter den första matchen som LVC vann med 3–0 i Linköping i lördags.

Förhoppningen var att Sollentuna skulle få till servarna och vinna onsdagens match hemma i Arena Satelliten, men även den matchen slutade med 3–0 i LVC:s favör.

Nästa match i Linköping på lördag

Det innebär att Sollentuna inte har råd att förlora en match till mot Linköpings VC. Semifinalen avgörs i bäst av fem och Sollentuna är nu alltså piskade att vinna tre raka matcher för att ta sig vidare till SM-final.

Nästa match spelas i Linköping på lördag. Vinner Sollentuna VK den så blir det till att börja med en fjärde match – som i så fall spelas på tisdag i Arena Satelliten.