Sollentuna FK skrällvann mot serieledarna

Sollentuna FK
Sollentuna FK fick jubla tre gånger på mindre än en halvtimme i hemmamatchen mot IK Brage.
Sollentuna FK skrällde i höstpremiären och slog tidigare obesegrade serieledarna i division 1 norra, IK Brage, med 3–2 hemma i söndags. Ett starkt besked inför cupmatchen mot Superettanlaget Syrianska FC på Sollentunavallen på onsdag.

Sollentuna FK inledde säsongen strålande och vann de tre första matcherna, som nykomling i division 1. Slutet av vårsäsongen gick dock sämre och när serien gjorde sommaruppehåll hade Sollentuna fyra raka förluster.

I höstpremiären bröts trenden, trots att IK Brage som vunnit 12 av 14 matcher och var obesegrade inför mötet, stod för motståndet.

Samuel Holm satte två

Sollentuna fick en smakstart och ledde med 2–0 efter 10 minuter sedan Samuel Holm, ett nyförvärv från Åtvidabergs FF som blev klar för klubben alldeles innan transferfönstret stängde den 12 augusti, svarat för båda målen.

– Vi började bra och hade koll på Brage i första halvleken, säger Samuel Holm till IK Brages hemsida.

Bevakade ledningen

Brage svarade dock snabbt med ett mål i 12:e minuten och ett straffmål i 18:e. 2–2 efter mindre än 20 minuter. Det avgörande målet till 3–2 kom i den 28:e minuten genom Luka Gobrijevic, även han värvad (från seriekonkurrenten Vasalunds IF) strax innan transferfönstret stängde.

I andra halvleken bevakade Sollentuna ledningen med disciplin och hårt arbete.

– Vi tog det säkra före det osäkra och spelade på resultatet, säger Samuel Holm.

Straffräddning på stopptid

På övertid fick Brage sin andra straff, men den här gången klarade Sollentunas målvakt Jonas Olsson med en bra räddning och ordnade trepoängaren åt hemmalaget.

– En otaligt skön seger. Vi hade en poäng på de fem senaste innan. men om vi krigar och ligger rätt i positionerna så är vi jobbiga att möta för alla lag, säger Sollentunas tränare Christer Mattiasson till IK Brages hemsida.

Pinad men lättad tränare

Han var lättad och nöjd efter matchen, även om han tyckte att målexplosionen i matchinledningen var påfrestande.

–Händelserikt för de som tittar på, men som tränare är det en pina. Men vi vann och det är vi otroligt glada över.

Cupmatch på onsdag

Även nästa seriematch för Sollentuna, den 27 augusti, är en tuff uppgift – serietvåan Umeå FC borta. Men innan det tar Sollentuna emot Syrianska FC, bottenlag i Superettan, i Svenska Cupen hemma på Sollentunavallen på onsdag.

Sollentuna tog sig till cupens andra omgång via klara 5–0 borta mot BKV Norrtälje i juni. Skulle man lyckas besegra även Syrianska så är laget klart för omgång tre som är ett gruppspel mot lag från Superettan och Allsvenskan i vår.

Storpublik i fjol

2015 blev det uddamålsförlust för Sollentuna mot Assyriska FF i cupens andra omgång och i fjol föll man med 0–2 mot Östersunds FF inför nära 2 000 åskådare på Sollentunavallen. Östersund vann sedan hela cupen och avancerade till Europa League-kval där de har slagit ut bland andra turkiska storklubben Galatasaray.

Matchen mot Syrianska FC har avspark klockan 18.30.