ANNONS

Sollentunas tränare uppges på väg till Västerås SK i Superettan

Sollentuna FF:s tränare Christer Mattiasson och Rebaz Hassan uppges klara för Västerås SK
Rebaz Hassan i taktiksnack med laget (tv), Christer Mattiasson (th).
De två huvudtränarna i Sollentuna FF:s herrlag, Christer Mattiasson och Rebaz Hassan, har en tid ryktats vara på väg till till Superettanklubben Västerås SK.
Enligt Christer Mattiasson är dock inget klart.
ANNONS

Västerås SK ersatte sin tränare Thomas Gabrielsson med Peter Markstedt och Leffe Berg med fyra omgångar kvar av Superettan. Nu har de säkrat nytt kontrakt, men det står ändå klart att klubben inte fortsätter med Markstedt och Berg nästa säsong.

I stället uppges klubben, bland annat av Twitter-kontot Tränarkarusellen, vara ute efter Sollentuna FF:s tränarduo Christer Mattiasson och Rebaz Hassan.

Kontakt med VSK bekräftades

Lokaltidningen VLT hade kontakt med Christer Mattiasson i förra veckan och då berättade han att han hade ”träffat representanter för klubben”.

– VSK är en storklubb och jag är en tränare med mål högre än division 1, sa han till tidningen.

”Det gäller att trycka på knappen också”

Även VSK:s sportsligt ansvarige Ado Sadzak bekräftade att klubben haft kontakt med Mattiasson, men han förklarade också att inget var klart.

– Vi har i princip gjort klart med en ny tränare men det gäller att trycka på knappen också, sa han till VLT.

Helt klart enligt supportersajt

I går gick dock supportersaften Anno 1904 ut med att det är klart att Christer Mattiasson tillsammans med Rebaz Hassan tar över VSK.

”Denna information har vi fått från olika håll och så sent som i dag fått bekräftad. Klubben kommer att gå ut med den här informationen och presentera tränarna efter att säsongen har avslutats”, skriver Anno 1904.

Men Mattiasson säger annat

Christer Mattiasson säger dock till Lokaltidningen Mitt i att ingenting är klart ännu.

ANNONS

– Absolut inte. Det är en bit ifrån. Inget är klart förrän man har papprena framför sig.

Har ni fått ett kontraktsförslag från VSK?

– Nej. Det finns diskussioner, men vi för diskussion med Sollentuna om en förlängning också.

Femte året i Sollentuna för Mattiasson

Christer Mattiasson tog över Sollentuna FF:s A-lag inför 2015 och förde säsongen därpå laget upp i division 1 norra via en klar serieseger i division 2 norra Svealand.

2017 hängde Sollentuna FF kvar, med nöd och näppe, som nykomling. I fjol gick det bättre och man tog en plats på övre halvan, 7:a av 16 lag.

Avgörande match på Vallen

I år har det dock åter gått tyngre i serien och inför sista omgången på lördag riskerar Sollentuna FF att tvingas kvala för att säkra nytt kontrakt i ettan.

– Just nu tänker vi mest på den matchen. Kval eller inte. Och vi vill slutföra vårt uppdrag här så det är fullt fokus på Gefle – börjar vi fladdra iväg så kan spelarna göra det också och tappa några procent, säger Christer Mattiasson.

Sollentuna FF slåss för nytt kontrakt på Vallen på lördag

Sommarskräll i cupen

Oavsett hur det går i serien så är årets säsong en succé i ett avseende för Sollentuna FF.

I somras skrällde man i Svenska Cupen och slog ut Superettanlaget Degerfors efter att ha vänt 1–3 till 4–3 under matchens sista åtta minuter hemma på Sollentunavallen – en bragd som betyder att Sollentuna FF för första gången är klart för cupens gruppspel där det vankas allsvenskt motstånd i vår.

Sollentuna FK vidare i cupen efter galen vändning mot Degerfors